2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Szerző: Komlós József Jr.
Nyomtatás
2011.11.22. kedd
 

Fél évszázad a kecskeméti kóruskultúra szolgálatában

 

Kiválóan összeállított műsorral és nagy érdeklődés mellett: egy jól sikerült koncerttel ünnepelte ötvenedik születésnapját a Nagytemplomban a Cantus Nobilis Kórus - régi nevén Kecskeméti Pedagógus Énekkar.

 
 
 

Kecskemét város közönsége nevében a megalakulásának és fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi hangversenyen a kórus tagjait és karvezetőit Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város kultúráért felelős alpolgármestere méltatta és köszöntötte, és adta át az Önkormányzat jókívánságait és elismerését kifejező emléklapot.

 
 
 
 

A műsor első felében a közelgő karácsony szellemében Bach egyik leismertebb kórusművét: a Magnificatot énekelte a jubiláló kórus a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, valamint négy olyan szólista - Szappanos Edit, Vörös Szilvia, Tarjáni Tamás és Klézli János – közreműködésével; akik kecskeméti kötődéssel bírnak, sőt ketten közülük még a kórusban is énekeltek korábban.

 
 
 
 

A műsor második felére a kórust a jelenben dirigáló Laczkó János átadta a karvezetői pulpitust elődjének és egykori tanárának: Erdei Péternek, kinek elkötelezett nevelő munkájával évtizedeken keresztül összefonódott a Kecskeméti Pedagógus Énekkar neve. Ő három Kodály Zoltán kórusművet vezényelt Révész László orgonaművész közreműködésével: részint a közelgő Kodály-születésnapra, részint a Liszt Évre emlékezvén csendült fel a „Liszt Ferenchez”; majd az adventi és karácsonyi ünnepkörre utaló „Jézus és a kufárok” és a „114. genfi zsoltár”.

 
 
 
 

Szép zárása volt a kiválóan sikerült estének, mikor a kórustagok a két karvezetőt tapsolták meg és köszöntötték, hálás szívvel áldozatos munkájukért, mellyel a kecskeméti kóruskultúra öt évtizedét meghatározó együttesért tettek és tesznek. Az ünnepi hangverseny zárásaként a kórus mostani és régebbi tagjai álltak össze alkalmi együttessé, hogy mindkét karnagyuk vezényletével elénekeljenek egy-egy darabot - s bizony Kodály „Esti dal” című művének előadása közben előtolultak a régi emlékek, és sokan a könnyeiket törölgették szemeikből.

 
 
 
 

Képek és szöveg: Komlós József JR

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 
PROGRAMOK