2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2013.11.25. hétfő
 

Találkozás és párbeszéd - Ifjúsági Közösségi Nap a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében

 

Játék, beszélgetés, vacsora, teaház, borkert és táncház várt a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fiataljaira 2013. november 16-án. A hagyományteremtő kezdeményezés sikeresnek mondható. Várjuk jövőre a folytatást!

Több mint 180 fő részvételével rendezték meg szombaton az első Egyházmegyei Ifjúsági Közösségi Napot (EIKN) a kecskeméti Szentcsalád Plébánián. Jelen voltak számos közösség fiataljai, közösségvezetők és a Főegyházmegye Szegeden tanuló papnövendékei is. A Parázs Pasztorális Központ és a Lajosmizsei Jászok Ifjúsági Egyesület (LJIE) több hónapos munkájának eredménye volt ez az alkalom. A szervezőcsapatot kecskeméti és izsáki fiatalok is gazdagították. A program elsődleges célja olyan fórum megteremtése volt, amely egymással folytatott párbeszédre és tapasztalatcserére ösztönzi az egyházmegye ifjúsági közösségeit.

 
 
 

Az érkezők a regisztrációnál a Korda Könyvkereskedés ajándékkönyvét vehették át. Az ismerkedős játékok és a World Café mellett teaház és borkert, illetve svédasztalos vacsora, majd táncház tette kerekké ezt a délutánt. A fiatalokat a LJIE által az Emberi Erőforrások Minisztériumánál és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetnél elnyert pályázat segítségével, valamint az egyházmegye Ifjúsági Bizottságának támogatásával látták vendégül.

 
 
 
 

A program elején egy játék keretében kiderült, hogy az egyházmegye mely területeiről érkeztek a jelenlevők. Összesen 17 település neve hangzott el a bemutatás során. Miután a képzeletbeli térképen mindenki elhelyezte magát, sor került a közösségek egyéni bemutatkozására is. Azonban nem ám valamilyen hagyományos módszerrel! Közösségenként kellett hozni egy-egy tálca süteményt, és elmondani, hogy „Ez azért jellemez minket, mert…”. Érdekes, de nagyon kreatív megoldások születtek, a vacsora után pedig a kiváló ízekről is meggyőződhettünk. A büfé kínálatát a Fornetti Kft. által felajánlott sütemények is fokozták.

 
 
 
 

Előtte azonban várt még egy kis munka az ifjakra. A World Café lényege, hogy a megadott témákat körbejárva (szó szerint, hiszen az idő leteltével a következő asztalhoz vándoroltak a résztvevők), kiscsoportokban, bizonyos időkereten belül van lehetőség a tapasztalatcserére. „Nekünk nagyon tetszett ez a beszélgetős rész, mert így megismerhettük más közösségek örömeit, nehézségeit is, és rájöhettünk, hogy nem vagyunk egyedül, vannak, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi.” – árulták el kiskőrösi fiatalok a tapasztalataikat.

 

Mire vége lett az eszmecseréknek, már mindenki várta a vacsorát, de tovább nem is kellett nélkülözniük, hiszen a svédasztal már készen állt a rohamra. Itt további lehetőség adódott a személyes találkozásokra. Az evést egy kis ivás követte, de nem mértéktelenül. A Rozsnyói Zoltán és Szabó Sándor által felajánlott borok kóstolása közben valódi ínyencekké válhattunk. Rozsnyói Zoltán borszakértő avatott szavai nyomán többek között azt is megtudtuk, hogy miként kapcsolható össze a borivás a Bibliával. Az ifjabbak a teaházban öblíthették a sok beszédtől és evéstől kiszáradt torkukat.

 
 
 

A jó hangulatú együttlétet moldvai táncház zárta, amihez a lajosmizsei Jászok Együttes szolgáltatta a csángó dallamokat. Az est végén Hatházi Róbert ifjúsági referens atyát kérdeztük, miként értékeli ezt a remélhetőleg hagyományteremtő közösségi napot: „Örülök, hogy ennyi fiatal ilyen sok helyről el tudott jönni. Nagy öröm volt számomra látni a World Café közben dolgozó csoportokat. Természetesen a megszületett gondolatok összegzésével nem ért véget ez a munka, mert fontos, hogy az itt szerzett tapasztalatokat továbbadjuk az atyáknak, közösségvezetőknek.”

 

Ez tehát azt jelenti, hogy az első alkalom remélhetőleg nem az utolsó lesz az EIKN történetében. A szervezők és a résztvevők részéről is igény mutatkozik a folytatásra. A legnagyobb érték ebben a találkozási módban, hogy kifele is mozdulnak az ifjúsági közösségek, melynek során a tapasztalatok megosztása, kamatoztatása is megtörténik, és így gazdagodnak csak igazán.

Hortobágyi Tibor

 
 
 
PROGRAMOK