2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2014.03.25. kedd
 

Befejeződött a Parádfürdői Ifjúsági Tábor fejlesztése

 

Infrastrukturális és szakmai fejlesztések sokasága valósult meg a kecskeméti önkormányzat tulajdonában lévő parádfürdői táborban, a „Parádfürdői Ifjúsági Tábor és Erdei Iskola infrastrukturális és szakmai fejlesztése” című, KEOP-3.3.0/09-11-2011-0002 azonosító számú projekt keretében. A mintegy 81 millió forintos uniós és hazai támogatással megvalósuló beruházáshoz az önkormányzat további 9 millió forint önerőt biztosított.

 
 
 

A projekt tegnapi sajtótájékoztatóval egybekötött zárórendezvényének a megújult létesítmény adott helyet. Az eseményen jelen volt dr. Zombor Gábor, Kecskemét MJV polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV alpolgármestere és Mudriczki József, Parád polgármestere is.

 
 
 
 

A „Parádfürdői Ifjúsági Tábor és Erdei Iskola infrastrukturális és szakmai fejlesztése” projekt keretében eszközbeszerzés, építési beruházások és ESZA típusú fejlesztés valósult meg. Ezzel egy modern, minden igényt kielégítő infrastruktúrával rendelkező létesítmény jött létre, a munkatársak továbbképzésével és az oktatási módszerek fejlesztésével pedig hatékonyabb tanulásszervezési tevékenység valósulhat meg. Ezen fejlesztésekkel lehetővé válik az erdei iskola hosszú távú működése és fenntarthatósága.

 
 
 
 

A beruházás része volt kültéri és beltéri eszközök, bútorok, oktatási szemléltető és segédanyagok beszerzése. Egy jó természeti adottságokkal rendelkező környezet, egy megkapó táj, egy élményszámba menő szálláshely mind-mind megalapozzák a környezettudatos, környezetbarát nevelés hatékonyságát. A programok lényege nemcsak a terepi, szabadtéri munkában, de a megfelelő szemléltetésben, az ismeretek elmélyítését szolgáló csoportos foglalkozásokban is rejlik.

 
 
 
 

Olyan kiszolgáló helyiségek jöttek létre, amelyek speciális (például víz-, talajminta, levegőszennyezettség) vizsgálatok elvégezésére alkalmasak, az erdei iskolai modulok elvárásainak megfelelően a legmodernebb, legmeggyőzőbb, szemléltetésre legalkalmasabb technikai felszerelésekkel ellátottak, egy időben több csoportos foglalkozás megtartására alkalmasak és a jövőbeni fejlesztéseket is szolgálják. Olyan terek, ahol a szokásos tantermi előadás-jellegen túl másféle tanítási, nevelési gyakorlat is bevethető, ahol lehetőség nyílik pl. interaktív, játékos oktatásra, csoportbontásra.

 
 
 
 

Az új közösségi épület elsősorban az erdei iskola beltéri foglalkozásainak, másodsorban közösségi rendezvényeknek ad teret. Osztható közösségi térből és kiszolgáló helyiségekből álló épület – korszerű berendezésekkel és eszközökkel felszerelve – , amely kiválóan alkalmas a speciális erdei iskolai programok megrendezésére. A belső közösségi tér - mozgatható falakkal - igény szerint kisebb terekre határolható. Ez a megoldás több csoportos foglalkozás, vagy egy nagy létszámú rendezvény lebonyolítását is lehetővé teszi.

 
 
 
 

Az energia megtakarítást és a környezetbarát üzemeltetést új berendezések szolgálják. A cél, hogy a tábor egészének működése során érvényesüljenek a környezeti szempontok, a létesítmény gazdaságosan működtethető, és hosszú távon fenntartható legyen. Mindezek mellett fontos, hogy az erdei iskola programjain résztvevő gyermekek a gyakorlatban is megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal. E projektelem megvalósítása során előtérbe kerültek a megújuló energiák, csökkent a vízfogyasztás, és a hulladékkezelésben is megjelent a környezetbarát megoldás.

 
 
 
 

A fejlesztés keretében a munkatársak továbbképzésére is lehetőség nyílt, továbbá megtörtént az oktatás szemléltető-, segédanyag és módszerfejlesztés. A létesítmény minősített programjai korábban is teljes körűen tartalmazták a Mátra természeti környezetének bemutatását. A modulok melletti foglalkozásokkal (pl. kézművesség, a palóc hagyományok, a természetközeli és hagyományos falusi életforma megismerése) jól kikerekedik a résztvevő gyerekek ismeretszerzési lehetősége. A jövőben a minősített programokat az erdei iskola tanulásszervezési módszereitől nem idegen drámapedagógiai technikákkal foglalják keretbe, korosztályokhoz és időjárási viszonyokhoz alakított változatok kidolgozásával. A metódusok kidolgozása, az oktatási anyag fejlesztése a tábort működtető Kecskeméti Ifjúsági Otthon drámapedagógiában élenjáró munkatársai és a partnerek bevonásával történt.

 
 
 
 

Képek: Komlós József JR

 
 
 
 
PROGRAMOK