2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2014.04.03. csütörtök
 

Támogatja a Kormány az atlétikapálya korszerűsítését

 

Támogatja a kormány a kecskeméti Széktói Stadionban lévő atlétikapálya áthelyezését és korszerűsítését. A pozitív döntésről ma tartott sajtótájékoztatót dr. Zombor Gábor polgármester és S. Juhász Attila, a KTE Kft. ügyvezető igazgatója.

 
 
 

A sajtótájékoztatón elhangzott: az 1962-ben átadott Széktói Stadionban a labdarúgópálya mellett megépült egy körben hatsávos, a célegyenesben nyolcsávos salakos atlétikapálya. A 2002-ben meghirdetett Országos Stadionfelújítási Program keretében a nemzetközi szabványoknak megfelelően a pályát nyolcsávossá alakították. A pálya a kezdetektől fogva salakborítású, mára immár balesetveszélyessé vált. A tavaszi és őszi időszakban a pálya a vízelvezetés hiánya miatt lényegében használhatatlan. A létesítményhez nem épültek öltözők és szociális helyiségek sem.

 
 
 
 

A pálya ugyanakkor a város és a régió egészében fontos szerepet tölt be, hiszen hasonló méretű létesítmény alig van. A Dél-alföldi Régióban 15 atlétika szakosztályt működtető sportszervezet található, amelyekben több száz gyermek tevékenykedik. A sportág alapozó jellege miatt szintén több százra tehető azoknak a versenyzőknek a száma, akik felkészülésük során igénybe veszik az atlétika pályát.

 
 
 
 

Jelenleg a létesítmény ad otthont a versenyszerűen sportoló atléták edzéseinek és versenyeinek, itt kerülnek lebonyolításra a városi és megyei szintű alapfokú és felmenő rendszerű diákolimpiai versenyek, a fogyatékkal élők atlétikai versenyei, valamint számos munkahelyi és szakmai alapon szerveződő rendezvény atlétika versenyszámai. A város több köznevelési intézménye itt végzi el a tanulók atlétikai felmérő futását, illetve alkalmanként a létesítményben tartja testnevelés óráját. Ez utóbbi a mindennapos testnevelés bevezetésével egyre nagyobb jelentőséget kap.

 
 
 
 

A Kormány pozitív döntésének köszönhetően most lehetőség nyílik egy korszerű, napjaink igényeinek és a nemzetközi méreteknek is megfelelő atlétikapálya megépítése, amely hiánypótló beruházás lesz az egész régióban. A létesítmény szinte minden sportág felkészülését segíti majd, a fiatal atléták előtt új távlatok nyílnak, valamint lehetőség lesz rangos hazai és nemzetközi atlétika versenyek rendezésére. Ezen túlmenően az új pálya kiemelkedő szerepet játszik majd a lakosság szabadidősportjában, a rekreációs tevékenységének segítésében.

 
 
 
 

A sajtótájékoztató keretében megtörtént az atlétikapálya látványterveinek bemutatása. Ezek alapján készülhetnek el a közeljövőben a kiviteli tervek, és megtörténhet a beruházási költség pontos meghatározása.

 
 
 
 

Mint ismeretes, a Széktói Stadion fejlesztése nem csak az atlétikapályát foglalja magába. A kormány ugyanis decemberben meghozta első, ezzel kapcsolatos pozitív döntését, amely értelmében a stadion fejlesztésére már megítélt 800 millió forint támogatást.

 
 
 
 

Fotók: Komlós József JR

 
 
 
 
PROGRAMOK