2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2014.04.15. kedd
 

KÖZÉRDEKŰ FELHÍVÁS - Ebzárlat meghosszabbításáról

 

Tájékoztatom Kecskemét város lakosságát arról, hogy a veszettség elleni védekezés rész-letes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 8. § (5) pontja alapján Kecskemét város közigazgatási területén a Bács-Kiskun Megyei Kor-mányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Kecskeméti Járási Állategészségügyi és Élelmi-szer-ellenőrző Hivatal Járási Főállatorvosa a 2014. április 17-ig meghosszabbított ebzár-latot ismételten

2014. július 8-ig meghosszabbította.

Az ebzárlat ismételt meghosszabbítását az indokolta, hogy Kecskemét város közigazgatási területén az első veszettség megállapítása óta újabb veszettség esetek kerültek megállapításra. Az utolsó megállapítás 2014. április 8-án történt. Az ebzárlatot a veszettség hatósági megállapításától számított kilencven nap tartamára kell elrendelni.

A járási főállatorvos a R. 12. § (1) bekezdése, a 15. § d) pontja szerint köteles a veszettséggel érintett településen ebzárlatot elrendelni. Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. Tv. 42. § (1) bekezdésének d) pontja alapján a járványügyi intézkedést elrendelő határozat fellebbezésre való tekintet nélkül végrehajtható.

Az ebzárlat szabályai a R. 12. § alapján a következők:
(2) Az ebzárlat tartama alatt - a (3)-(4) bekezdésben felsorolt ebek kivételével a) tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzá-rását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;
    b) kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;
    c) a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező ku-tyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
(3) Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező
      a) vadászebek,
      b) a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,
      c) a katasztrófa-mentő ebek,
      d) a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek
rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a (2) bekezdésben foglalt korlátozás alól.
(4) Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező pásztorebeket szabad állatok terelésére, illetve őrzésére használni, feltéve, hogy az ebzárlat nem a 8. § (5) bekezdése szerint lett elrendelve.
(5) Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Az állat hatósági megfigyelése az ebzárlat esetleges meghosszab-bítása esetén sem tarthat kilencven napnál tovább. Amennyiben a kóborló eb vagy macska veszettség elleni oltottsága nem állapítható meg, és az állat befogása, illetve ha-tósági megfigyelése nem oldható meg biztonságosan, az állatot a kerületi főállatorvos ha-tározatára járványügyi intézkedésként az állatvédelmi előírások megtartásával le kell ölni.
(6) Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Kecskemét, 2014. április 11.

Dr. Határ Mária jegyző

 
 
 
PROGRAMOK