2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2014.06.18. szerda
 

Múzeumok Éjszakája 2014. Kecskemét

 

A Szent Iván éjhez legközelebbi szombaton: június 21-én este 18 óra és éjfél között számtalan kiállítással, foglalkozással, kreatív programmal várják - ingyenes belépéssel! - az érdeklődőket a kecskeméti közgyűjtemények és a csatlakozó intézmények, szervezetek, civil szerveződések, kulturális vállalkozások. A sajtó és az egy éjszakás kulturális kalandtúra helyszíneinek munkatársai jelenlétében mutatta be szerdán a Városházán Mák Kornél Kecskemét Megyei Jogú város alpolgármestere és Lóránt Klára, a rendezvény főszervezője a Múzeumok Éjszakája 2014. Kecskemét programjait.

 
 
 

Sok tényező szerencsés egybeesése is szükséges ahhoz, hogy ismét az év egyik legsikeresebb, tartalmas kulturális kikapcsolódásaként emlegesse a közönség Kecskeméten a már etalonként elismert rendezvényt, a Múzeumok Éjszakáját. Természetesen az évek óta újrázott siker mégsem a jó szerencsének köszönhető. Egyévi tervezés, pályázás, szorgalmas munka bújik meg a helyszínek megszámlálhatatlan programja, a széleskörű tájékoztatás mögött. Amit viszont senki nem tud befolyásolni, az pedig az időjárás.

 
 
 
 

Nem véletlenül választotta helyszínéül Kecskemétet az országos sajtótájékoztató. A kulturális tárca felhívta a figyelmet a vidéki programokra és ezek minőségére. Az értékelésekben már gyakran szóba kerül a kecskeméti modell, ez nem azt jelenti, hogy a hirös városban született meg az első Múzeumok Éjszakája, hanem egy európai kezdeményezés teljesedett ki egy olyan multikulturális eseménnyé, ahol maximálisan egymásra talált a látogatói igény és a kínálat. Az első összefogással megrendezett éjszakai kulturális kalandtúra szervező gárdája még egy kisasztalka körül bőven elfért. A mag nyolc éve kitartóan gyűjti a tapasztalatokat és hívja a már több tucatnyira növekedett helyszínt a Szent Iván napjához legközelebbi szombatra. Ebben az évben is meghaladja a negyvenet a programhelyszínek száma. A cél, az üzenet mindig ugyanaz: sok értéket őriz a város, a szakemberei kreatívak, egészévben várják az érdeklődőket. Az éjszaka esszenciálisan jeleníti meg a muzeológia, a tudomány, a művészet kincseit a kellemes szórakozás köntösében.

 
 
 
 

A programajánlatunk szűkszavú lehet a hatalmas választékhoz mérve. A Kulturális Központ előtt tűzugrás, a Kortárs Művészeti Műhelyekben füstfestmények, a Bozsó Gyűjteményben Sajdik karikatúrák, a Cifrapalotában őskori divatbemutató, a Könyvtárban éjszakai pörgettyű, a Katona József Emlékházban díszmagyar viseletek, a Népi Iparművészeti Gyűjteményben feliratos falvédők, a Hangszergyűjteményben hangszerbabusgatás, az Orvostörténeti Gyűjteményben pipacsos, rózsaszirmos tea kóstolgatása, a Szórakaténuszban Fő-úri-muri, a Fotográfiai Múzeumban Bálint Endre fotói, a Levéltárban a színháztörténet tárgyai, eseményei sorakoznak az esti szereplők közé.

 
 
 
 

Az időjárás azért fontos tényező, mert valójában nem külön-külön kelnek életre a nyüzsgő tömeggel a helyszínek, hanem az egész város lüktet. Családok, barátok vándorolnak, ismerősök együtt ragadnak le a kültéri helyszíneken, az interaktív programokon, minden korosztály útra kel. Igazi kecskeméti kuriózum a retro buszok hada. A nagyszülői korú járműkülönlegességek szuszogva, pöfögve, múlhatatlan jókedvvel szállítják a türelmes és nosztalgiázó utasokat a helyszínek között. A körjáratok 20 percenként követik egymást, elegendő egy karszalag megvásárlása 400 Ft-ért, az utas pedig annyiszor pattanhat fel, ahányszor csak helyet talál. A helyszínekre a belépés a jószokást megőrizve ingyenes maradt.

 

Különböző kedvezmények vehetők igénybe a Kecskeméten időzők számára. A MÁV tájékoztatása szerint félárú menetjegy váltható, az Aranyhomok Szálloda kedvezményes szobaárakkal várja a vendégeket. Akinek rövid volt a Múzeumok Éjszakája azoknak kísérletként indul a Múzeum Másnap program, a Bozsó Gyűjtemény és a Cifrapalota június 22-én vasárnap 50%-os belépőjegy kedvezménnyel várja a látogatókat.

 
 
 

A nyomtatott műsorfüzet mellett a legkorszerűbb tájékoztatást is igénybe vehetik a Kecskeméten időzök A saját Weblapon, Facebook oldalon felül okostelefon alkalmazások segítik a tájékozódást a programokról – vagy éppen a buszjáratok útvonaláról.

 

Fotók: Komlós József JR

 
 
 
PROGRAMOK