2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Szerző: Komlós József Jr.
Nyomtatás
2006.06.01. csütörtök
 

Nemzetközi megmérettetéseken a Kecskemétfilm

 

A határainkon túl is jól ismert hírös városi rajzfilmes stúdió, a Kecskemétfilm idén számos nemzetközi filmszemlén vesz részt – bemutatva a városunkban folyó animációs munkát és művészeti törekvéseket.

Az idei külföldi bemutatkozások sora a Berlini Mesenapokon kezdődött március 24-25.-én, ahol válogatást mutattak be a Kecskemétfilm Kft. filmjeiből, valamint a VII. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes alkotásaiból.

Március 28-30. között a II. Debreceni Animációs Napok vendégeként a kecskeméti műhely a VII. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes pályamunkáival szerepelt. Ugyanitt Szoboszlay Péter életművét reprezentáló vetítés is volt, valamint workshop a neves alkotó vezetésével.

A sort e hónapban a Szabadkai Rajzfilmszemlén való vendégszereplés (május 13-14.-án) követte, ahol felnőtt és gyermek összeállítással szerepeltek, ezután pedig a Békéscsabai Animációs Napok vendégei voltak 16-17.-én. A viharsarki vetítéseken a nézők összeállítást láthattak a Kecskemétfilm Kft. felnőtt és gyermek filmjeiből. Itt mutatták be A majmok kastélya c. egész estés filmet is, valamint kapcsolódó rendezvényként kiállítás rendeztek a Mondák a magyar történelemből c. sorozat anyagából és alkotóműhelyt Szoboszlay Péter vezetésével.

Júniusban Amszterdamban tartják meg a Budapest Wunderground Festival címet viselő rendezvényt, ahol a kecskemétiek rövidfilmes összeállításokkal szerepelnek, és bemutatják az itthoni nézők körében már évtizedek óta sikeres Leó és Fred és a Magyar népmesék sorozatok epizódjait.

Június 24.-én Budapesten, az Országos Pedagógiai Könytár és Múzeum épületében vetítik a Mondák a magyar történelemből sorozat epizódjait, s ezzel párhuzamosan kiállítás nyílik a Mondák a magyar történelemből c. sorozat anyagából. Itt is sor kerül workshop-ra, a Kecskemétfilm Kft. munkatársainak vezetésével

Ugyancsak Budapesten rendezik július 8. és augusztus 7. között a Tér-Film-Zene Fesztivált, ahol levetítik az Albert mondja, a természet jobban tudja, az Albert felfedezőúton és a100 éve történt sorozatokat, a Magyar népmesék sorozat új epizódjait, valamint A majmok kastélya című egész estés filmet.

A Varsói Gyermek és Ifjúsági Filmfesztiválon, augusztus 24. - szeptember 8. között gyermek összeállítással szerepel a Kecskemétfilm Kft.

Ezt pozsonyi vendégszereplés követi: október 17-21. között a BAB-ra utazik a rajzfilmstúdió küldöttsége. A Biennial of Animation Bratislava fesztiválon felnőtt és gyermek összeállítást vetítenek a Kecskemétfilm Kft. filmjeiből.

KAPCSOLÓDÓ LINKEK
 
 
 
PROGRAMOK