2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.12.03. hétfő
 

Meggyújtották a Műkertváros első adventi gyertyáját

 
 
 

Beköszöntött a karácsonyi időszak a Műkertvárosba: meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. A rendezvényen többek között Lévai Jánosné, önkormányzati képviselő mondott ünnepi beszédet.

Többek között a műkertvárosi ovisok, nyugdíjasok, az önkormányzat, a Kecskeméti Vadaskert, és a Baracsi Virágbolt képviselői ünnepelték együtt szombat délután az adventi időszak kezdetét.

Lévai Jánosné, a körzet önkormányzati képviselője a következő szavakkal, mondatokkal beszélt a kezdődő ünnepi időszakról:

"Négy hét múlva itt a karácsony. Mennyi kedvességet hordoz ez a szó. Jelenti az embernek vágyuk beteljesedését annyi reménység után, hiszen megváltást nyert a világ.

Az ünnepek előtt sütünk, főzünk, tolongunk az üzletekben, mindannyian ajándékot vásárolunk, meglepetést készítünk szeretteinknek, tele vagyunk külső csillogással. A befelé forduló ember abban találja meg advent értelmét, hogy embertársai felé lélekkel közelít.

Nézzünk szembe önmagunkkal, az ajándék mellé tegyük oda szívünket is, hogy általa igazi értéket adhassunk, hogy általunk is jobbá váljék a világ."

Hozzátette: emlékezzünk ilyenkor azokra a szeretteinkre is, akik ha fizikailag nem is, szívünkben mindig örökké élnek. A képviselő pedig megígérte a lakosságnak: jövőre ugyanígy együtt köszönthetik az adventet.

A Baracsi Virágbolt egy különleges, répákkal ékesített adventi koszorút nyújtott át Tokovics Tamásnak, a Kecskeméti Vadaskert igazgatójának, aki egész évben támogatta őket.

A nyugdíjas klub, illetve az óvodások is készültek ünnepi műsorral. Felcsendültek a legismertebb karácsonyi dallamok, az adventi koszorúra pedig a gyermekek által készített díszek is felkerültek.

A gyertyagyújtással nem ért véget az ünneplés, hiszen maga a Mikulás érkezett a kicsikhez, aki csupa földi jóval ajándékozta meg őket egy-egy vers ellenében.

 
 
 
PROGRAMOK