2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.02.26. kedd
 

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

 
 
 

A kommunizmus áldozataira emlékeztek a hétfő délután Kecskeméten. Az eseményen emlékező beszédet mondott dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a Kommunizmus Áldozatai Emlékműnél.

A Kereszténydemokrata Néppárt Kecskeméti Szervezetének programján megjelentek az önkormányzati képviselők és a pártok helyi képviselői is, hogy gyertyagyújtással emlékezzenek meg az áldozatokról.

2000-ben szavazta meg a Magyar Köztársaság Országgyűlése, hogy február 25-ét a Kommunista Diktatúra áldozatainak emléknapjává nyilvánítja. Ilyenkor országszerte megemlékezéseket tartanak, gyertyákat gyújtanak, virágokat helyeznek el. Nem volt ez másképp Kecskeméten sem, ma délután.

Dr. Latorcai Csaba, az EMMI közigazgatási államtitkára elmondta, hogy Magyarországon sok százezer honfitársunk vált a kommunizmus áldozatává a szó szoros és képletes értelmében is. Több 10 ezren életüket adták a kommunizmus ellen, és több száz ezer honfitársunk élete ment tönkre.

„Mi magyarok a szabadságharcunkban, 1956-ban, elsőként keltünk fel a kommunizmus ellen. Emlékeznünk kell arra, hogy soha többet ilyen ne fordulhasson elő, a kommunizmus soha többet ne érhesse el hazánkat.

A kormány számos intézkedést is hozott az emléknapon felül. A legfontosabb a még köztünk lévő áldozatok politikai rehabilitációs ellátásának megnövelése 2017-ben és 2018-ban. Ezzel is kifejezve elismerésünket a túlélők és az áldozatok irányába. Ezen felül számos szimbolikus helyszínt - mint a Recski kényszermunkatábor helyét, a ceglédi huszár laktanyát, ami Magyarország legnagyobb szovjet lágere volt, valamint a kistarcsai internáló tábort is emlékhellyé kívánjuk alakítani, hogy a mai fiatalok láthassák, hogy hol raboskodtak, hol szenvedtek honfitársaink tízezrei."

Február 25-én hurcolták el a szovjetek Kovács Bélát a Kisgazdapárt főtitkárát bármiféle ítélet nélkül, orvul rátámadva. Ez egy olyan szimbolikus tett volt a szuverén Magyarországot megsértve, amire emlékeznünk kell. Ma is ugyanolyan fontos szuverenitásunk megtartása - hangsúlyozta az államtitkár.

A 19. Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján alkalmából a rendezvényen közreműködött a Katona József Színház két színművésze Csombor Teréz és Orth Péter. Lerótta kegyeletét Kovács Ernő kormánymegbízott, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Mák Kornél alpolgármester valamint több önkormányzati képviselő, pártok és a kecskeméti egyházak képviselői is. Ők is gyertyát gyújtottak és virágot helyeztek el az emlékműnél.

 
 
 
PROGRAMOK