2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.02.28. csütörtök
 

750 milliót költhet Kecskemét közösségépítésre, közösségi terekre

 
 
 

A „KözösségÉpítő Kecskemét” projekt keretében közösségi házat alakítanak ki a Széchenyivárosban, fejlesztik a Hunyadivárosi Közösségi Házat, valamint számos közösségi és játszótér megújítására is sor kerülhet egy 750 milliós uniós támogatásból 2022-ig. A projekt ismertetőjét tartották ma délelőtt a Hírös Agórában.

A „KözösségÉpítő Kecskemét” projekt megvalósítására 13 szervezeti taggal helyi akciócsoport alakult 2016-ban. A program lényege, hogy helyi közösségek által irányított fejlesztések valósuljanak meg uniós forrásból.

A konzorcium összetétele

A konzorcium vezetője a Városi Szociális Közalapítvány, hozzá csatlakozott a Corvin az Emberközpontú Nevelésért Alapítvány, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, Széchenyivárosért Egyesület, Kecskeméti Városszépítő Egyesület és a Szent Család Pélbánia. A közszférát az önkormányzat képviseli, illetve szervezetei, gazdasági társaságai: a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft., az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, a Hírös Agóra és a Kecskeméti Junior Sport Kft. A gazdasági szférából a Szimikron Ipari Kft. vesz részt az összefogásban.

A tájékoztatón megjelenteket Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte.

– Óriási lehetőség ez a város számára. Nagyon jó alapokkal és együttműködő partnerekkel indultunk, hiszen minden megvolt a városban, a terveket egyszerűen át kellett értékelnünk, újragondolnunk a partnerekkel, akiknek köszönöm a hozzáállását. A két nagylélekszámú városrészben, a Széchenyi városban és a Hunyadivárosban olyan céljaink vannak, amelyek már ott élnek a lakosság szívében, lelkében, az ott működő civil szervezetek elképzeléseiben. Ezekre a fejlesztésekre óriási szükség és igény van a városban – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

A részleteket a projekt menedzsere, Németh Péter István ismertette. Elmondta, a programban Kecskemét jövőképe az volt, hogy megteremtse a gazdasági fejlődés és a közösségi értékek közötti egyensúlyt. 2022 márciusáig van lehetősége az akciócsoportnak a projekt megvalósítására, elfogadott szakmai programjukra 750 millió forintot nyert a konzorcium.

Az összeg legnagyobb részt helyi pályázatok útján helyi projektek megvalósítására használható fel. 637,5 millió a projektekre megy, a fennmaradó 112,5 millió forintot pedig a program működtetésére kell fordítani.

Az összegből 250 millió forintra civil szervezetek pályázhatnak, számos helyi csoportnak lesz módja szakmai programjához, képzésekhez forrást kérni. A pályázat kiírása 2019 évé végére várható.

255 millió forintot a program két kulcsprojektjének megvalósítására használnak fel a Széchenyivárosban és Hunyadivárosban, fele-fele arányban. Az összeget egy-egy közösségi ház létrehozására, illetve felújítására, bővítésre fordítják. A meglévő közösségi tereket megújítják, továbbá újakat hoznak létre, illetve épületenergetikai fejlesztések is várhatók.

Széchenyi István Közösségi Házban a szolgáltatás infrastruktúrájának fejlesztése mellett megmarad a könyvtár, de létesül egy minimum 80 fős, valamint két, minimum 20 fős rendezvényterem, s mellettük irodákat is kialakítanak.

A Hunyadivárosi Közösségi házban a legalább 100 fős rendezvényterem építése mellett új vizesblokk, akadálymentesítés és tereprendezés szerepel a tervekben.

A 750-ből 135 millió forintot pedig közösségi és játszóterek fejlesztési céljára költ a helyi akciócsoport. Itt nyílt közösségi terek, játszóterek és sportterek, közkertek és parkok, felújítása, bővítése, kialakítása az akciócsoport célja. A közösségi és játszóterek fejlesztésére a támogatási kérelmeket az első szakaszban 2019. május 27-ig, a második szakaszban 2019. augusztus 27-ig, a harmadik szakaszban pedig 2019. november 27-ig lehet benyújtani. A 100 százalékos vissza nem térítendő támogatás minimális összege 7,5, a maximális pedig 125 millió forint.

További részletek az úgynevezett CLLD munkaszervezetnél kérhetők a (76) 513 511-es telefonszámon vagy megtekinthetők a www.vszk.hu honlapon.

 
 
 
PROGRAMOK