2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.03.22. péntek
 

Rippl-Rónai-kiállítás nyílt a Bozsó Gyűjteményben

 
 
 

Mintegy félszáz Rippl-Rónai-festmény érkezett Kecskemétre, a Bozsó Gyűjteménybe. A kiállítás ma nyitotta meg kapuit. A tárlatot Antal-Lusztig-gyűjteményből válogatták.

A mai naptól Rippl-Rónai József kiállítás várja a vendégeket a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben. A művész munkásságát egy gyűjtő szemszögéből ismerhetjük meg. Az Antal-Lusztig-gyűjtemény 4500 darabból áll, melyből 49 mű alkalmas arra, hogy Rippl-Rónai művészetébe betekintést kaphassunk. A tárlatmegnyitón részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is, aki elmondta, hogy minden évben egy nagyjelentőségű kiállítással lepik meg a kecskemétieket.

Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester: „Mindenkinek eredetiségre kell szert tenni. Vallotta ezt Rippl-Rónai József. És a szecessziós törekvései nemzetközi viszonylatban is legismertebb és legjobb magyarországi képviselőjeként tartják számon.”

Bozsó János, a kiállítás kurátora az MTI-nek elmondta: a modern magyar festészet egyik vezéralakját, Rippl-Rónai Józsefet és művészetét bemutató válogatás érdekessége, hogy egy gyűjtő szemszögéből mutatja be az életművet. A több mint 4500 darabból álló Antal-Lusztig-gyűjtemény ugyanis számtalan olyan művet rejt magában, amely megkerülhetetlen egy-egy fontos alkotói pálya bemutatásakor.

A kiállítási anyag válogatásában részt vevő Plesznivy Edit művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Festészeti Osztályának vezetője megerősítette: a Bozsó Gyűjteményben látható 49 mű alkalmas arra, hogy keresztmetszetét adja a művész munkásságának. Az Antal-Lusztig-gyűjteményből szemezgetve a festő minden korszakából és változatos anyaghasználatából - olaj, pasztell, tus, diópác, ceruza - találhatunk reprezentatív alkotásokat - fogalmazott.

Rippl-Rónai életében a legalapvetőbb téma a nő volt. De portréfestészete is egyedülálló, valamint a családtagokat is megjelenítette, illetve a tájfestészet is meghatározó szerepe volt munkásságának.

A kiállítást egészen augusztusig lehet megtekinteni a Bozsó Gyűjteményben.

 
 
 
PROGRAMOK