2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.03.27. szerda
 

Amerika Napot tartottak az Szent-Györgyiben

 
 
 

Beköltözött Amerika egy napra a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Szakközépiskola falai közé. A keddi Amerika Napon a tanulók egész nap az Egyesült Államok kultúrájával és nevezetességeivel ismerkedtek. Az intézménybe James Land, az Amerikai Egyesült Államok Magyarországi Nagykövetségének tanácsosa is ellátogatott.

A rendezvény az Amerikai Egyesült Államok Magyarországi Nagykövetségének és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közös, „Álmaidban Amerika visszainteget?” című pályázatának köszönhetően valósult meg. James Land tanácsnok elégedett volt a látottakkal.

- Mint amerikai, és mint nagykövetségi diplomata boldogan látom ezeket az érdekes oktatási módszereket az Egyesült Államokról. Azt gondolom, fontos, hogy más kultúrákról tanuljunk a jobb megértés érdekében. Hogyan gondolkodnak és cselekednek az emberek egyes szituációkban. Örülök, hogy Kecskeméten lehetek a Szent Györgyi Albert iskolában, beszélhetek a diákokkal és tanulhatok mindenkitől - mondta James Land.

A tanulók egy-egy amerikai terület jellegzetességeit gyűjtötték csokorba. Osztálytermeiket így nagyvárosokról és híres területekről nevezték el. A feladatok és játékok is ezekhez a régiókhoz kötődtek. A megoldáshoz nem csak a történelmi és földrajzi tudást kellett a diákoknak használnia.

Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte, az tanulók ezen a napon az angol nyelvről kaptak olyan ismeretet, ami bemutatja számukra, hogy ez nem egy egyszerű iskolai tantárgy, hanem egy kommunikációs csatorna.

A játékok mellett a fiatalok a külföldi időszakos munkalehetőségekről is kaptak információkat. Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő fontosnak tartja, hogy a fiatalok élettapasztalatot, nyelvtudást gyűjtsenek, de ami még ennél is fontosabb, hogy ezt a megszerzett tudást, itthon hazajőve kamatoztassák.

Ami biztos, hogy a jó hangulatnak, az információnak és a gasztronómiának köszönhetően a mai Amerika Napból mindenki profitált, aki ellátogatott a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Szakközépiskolába.

 
 
 
PROGRAMOK