2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.03.27. szerda
 

Új alapokra helyezik a város tömegközlekedését

 
 
 

A kecskemétieket jelenleg talán leginkább foglalkoztató témáról, a város hamarosan megszülető saját közlekedési cégéről esett a legtöbb szó Szemereyné Pataki Klaudia szokásos közgyűlés előtti sajtóreggelijén. A tervek szerint az új cégnek elsődlegesen megrendelő, szervező szerepe lesz.

Az újságírók megismerhették a közlekedési központ létrehozásának hátterét is a kötetlen hangulatú találkozón. A polgármester elmondta, a megyei jogú városok sorában már régóta elindult a folyamat, amelynek célja, hogy kilépjenek a Volán kötelékéből. Az utóbbi időben az gyorsította fel ezt a folyamatot, hogy a KÖZOP-os pályázatoknak köszönhetően jelentős forrásokat nyertek közlekedésfejlesztési célokra. Így történt ez Kecskeméten is, ahol mintegy 8 milliárd forint értékben keletkezett városi tulajdon: modern buszokat szerezhettünk be, korszerű telephely épült és a forgalomirányítási rendszer is önkormányzati tulajdonban van. Ezeket a fejlesztéseket azonban nem tudták összehangolni a Volánnal, a társaság ugyanis nem volt partner ebben. Ráadásul a saját vagyonállományát is teljesen leamortizálta.

– Ezzel kapcsolatban megpróbáltunk egyeztetni a buszszolgáltatóval, a tárgyalások azonban nem vezettek eredményre – hangsúlyozta a polgármester. – Ráadásul adatokat sem kaptunk, így pillanatnyilag azt sem tudjuk, milyen kihasználtsággal működnek a buszok, hányan használhatják ingyen a szolgáltatást. Ezért is szándékunk, hogy létrehozzuk a város saját közlekedési központját.

A közlekedési központ elsődleges feladata az lesz, hogy begyűjtsön, rendszerezzen minden személyszállítással kapcsolatos adatot. Ez előreláthatóan legalább másfél évet vesz igénybe. Erre a legjobb referenciával rendelkező céget kérték fel. Ha már rendelkeznek a szükséges forgalomszervezési információkkal és ellenőrzik az üzemeltetést, akkor egy új, minden igényt kielégítő menetrendet is bevezethet a város. A közlekedési központ feladata a személyszállítással kapcsolatos feladatok összehangolása, a különböző elemek megpályáztatása lesz. A piacról rendelik meg az egyes szolgáltatási elemeket. Így könnyen előfordulhat, hogy más cég szolgáltatja a buszokat, más gondoskodik a sofőrökről vagy a szervizről.

Jelenleg a DAKK kilométerenként 740 forintért végzi Kecskeméten a buszszolgáltatást, ez országos szinten az egyik legdrágább üzemeltetési költség.

Bíznak abban, ha a különböző feladatokat több szolgáltató végzi az új közlekedési központ irányítása alatt, akkor nem csak hatékonyabb, de gazdaságosabb is lesz a város tömegközlekedése.

A kétmilliárdos forgalmú közlekedési társaság szakaszosan épül majd fel, egyelőre négyfős stábbal indul, optimális esetben pedig később mintegy 30 fővel működik majd.

Szemereyné Pataki Klaudia a sajtóreggelin azt is elárulta, más lépéseket is tesznek a tömegközlekedés fejlesztésért. Két alközpont is épül: az egyik a Margaréta utca buszfordulójánál, a másik pedig Kadafalván, ahová az elmúlt időben nagyon sokan költöztek.

A polgármester kiemelte, azonnali eredményt hiába is várnánk a központ létrehozásától. Legalább három évre van szükség ahhoz, hogy érezhető változásokat tapasztalhassunk. A hosszútávú cél ugyanis az, hogy olyan szolgáltatást állítsanak össze, amely vonzóvá teszi a tömegközlekedést a kecskemétiek számára.

A sajtóreggelin szó esett a városháza felújítása idejére kialakított ügyfélfogadási rendről, amelyet a SZMSZ módosításaként csütörtökön tárgyal a közgyűlés. Ezt a kecskemet.hu-n és hírportálunkon, a hiros.hu-n is megtalálhatják majd az érdeklődők.

 
 
 
PROGRAMOK