2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.03.29. péntek
 

BEFEJEZŐDÖTT AZ IDŐSKORÚAK ÉS FOGYATÉKKAL ÉLŐK SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE KECSKEMÉTEN

 

Befejeződött az időskorúak és fogyatékkal élők szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése Kecskeméten. A vissza nem térítendő támogatást tartalmazó projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projekt európai uniós támogatása bruttó 89.476.900 forint volt.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.6.2-15-KE1-2016-00003 konstrukció keretében az „Időskorúak és fogyatékkal élők szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése Kecskeméten.” benyújtott pályázaton bruttó 89.476.900 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100%, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A TOP-6.6.2-15-KE1-2016-00003 azonosító számú „Időskorúak és fogyatékkal élők szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése Kecskeméten” projekt keretében a fejlesztés eredményeként a több feladat-ellátási helyen lévő, több szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósult meg Kecskeméten.

A fejlesztések helyszínei a következők voltak:

1. Idősgondozó Szolgálat Hetényegyházai telephelye (Posta utca 7.):

A projekt keretében energetikai korszerűsítés valósult meg, mely tartalmazta a padlásfödém és a külső homlokzati falak hőszigetelését és a homlokzati nyílászárók cseréjét, projektarányos akadálymentesítést. Gépészeti- és elektromos korszerűsítéseket (fűtéskorszerűsítést, kazáncserét), külső és belső felújításokat. Továbbá megújult az épület tetőszerkezet, és a bádogos szerkezetek felújítása is megtörtént.

2. Támogató Szolgálat (Fecske u. 7.)

A Támogató Szolgálat részére személygépkocsi beszerzés valósult meg a projekt keretében. A jármű segítségével a rászorult személyek ellátását kívánják biztosítani a jövőben.

3. Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye (Ipoly utca 1.)

A projekt keretében a főépület kismértékű átalakítása és többfunkciós helyiségekkel történő bővítése valósult meg, és létrehoztak két foglalkoztató, közösségi helyiséget is. A felújítás energetikai korszerűsítést is tartalmazott, mellyel a padlásfödém és a külső homlokzati falak hőszigetelése és a homlokzati nyílászárók cseréje történt meg. Megvalósultak továbbá a projektarányos akadálymentesítés, a gépészeti- és elektromos korszerűsítések (fűtéskorszerűsítés, kazáncsere) és egyéb szükséges külső és belső felújítások is.

A tetőszerkezet és tetőfedés héjazat teljes körű felújítása megtörtént, valamint felújították a bádogos szerkezeteket, és a belső falfelületek festését is tartalmazta a projekt. Melyben új bútorok, felszerelési tárgyak, szakmai eszközök beszerzése is megvalósult.

A meglévő épület bővítése és az új helyiségek kialakítása azt a célt szolgálta, hogy a fejlesztő foglalkozásokat - mint például az önálló életvitelre való felkészítés, ezen belül is a főző szakkör, a háztartástan, és az egészségügyi ismeretek -, a kézműves foglalkozások, valamint a mozgás koordináció fejlesztése megoldható legyen csoportokban, illetve külön csoportszobákban. Egy nagy osztatlan helység kialakításával megvalósulhatott a táncfoglalkozás, a gyógytorna, a jóga, az állóképesség javítás, a fizikai erőlét fejlesztése, a sporteszközök beltéri használata is. Továbbá ez a helyiség alkalmas lesz az évente megrendezésre kerülő nagyobb rendezvények megtartására: így a farsangi, az Anyák Napi, a Mikulás, és a karácsonyi programok szervezésére.

További információ kérhető:

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály

Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
PROGRAMOK