2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.04.03. szerda
 

Negyedszerre nyerték el a refiseknek az Univer24 fődíját

 
 
 

Ötből négyszer nyerték meg a Kecskeméti Református Kollégium diákjai a legtöbb úszót indító iskolák versenyét az Univer24 – Az úszás ünnepe elnevezésű eseményen. Az első helyezéssel járó 150 ezer forintos ajándékutalványt egy meglepetésajándékkal együtt ma vehették át a tanulók az általános iskola dísztermében.

Tóth Attila, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója kiemelte, hogy az ötödik alkalommal megrendezett úszófesztivált kategóriájukban negyedjére sikerült megnyerniük, aminek hátterében a kiváló szervezés és az összefogás áll. Utóbbit érzékelteti, hogy idén már a Kecskeméti Református Gimnáziummal közösen indítottak csapatot, így összesen 446 diák állhatott rajtkőre.

Az általános iskola dísztermében összegyűlt gyerekeket Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a többezres indulóval zajló úszás ünnepének gerincét minden alkalommal a Református Kollégium résztvevői adják. A város ajándékaként minden gyereknek hozott egy poligon kecskével díszített tornazsákot is.

A Református Általános Iskola a szellemi nevelés mellett nagy hangsúlyt fektet a testi nevelésre is. Diákjai az úszás mellett többféle sportággal foglalkoznak, az általunk megkérdezett ötödikes lányok például tenisszel és röplabdázással is. Az idei úszófesztiválról nagyon jó emlékeket őriznek a résztvevők, Hosszú Katinkával, a rendezvény sztárvendégével való találkozás mindnekire nagy hatással volt.

A nagyiskolák kategóriájának első helyezésével járó utalványt minden évben van mire elkölteni. Várnagy Kinga, az iskola pedagógusa elmondta, legfőképpen a testnevelés felszereléseket szokták bővíteni a 150 ezer forintos utalványból. A labdálat mindig pótolni kell, de az egyéni igényeket is próbálják kielégíteni.

Az Univer24 – Az úszás ünnepe idén először átlép az országhatárokon is – erről számolt be Avramucz Attila, az élelmiszeripari cég vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója. Idén október 12-én és 13-án Kolozsváron is megrendezik sztárvendégek részvételével az úszófesztivált, amelyre ráadásul kecskeméti diákok is eljuthatnak egy e hét pénteken induló videopályázatnak köszönhetően.

Mint megtudtuk, a kolozsvári kirándulással díjazott pályázaton azok a csapatok indulhatnak, amelyek idén a kecskeméti Univer24-en már képviselték iskolájukat. A pályázás részletes feltételei a cég honlapján tekinthetőek meg.

 
 
 
PROGRAMOK