2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.04.15. hétfő
 

Selyemre festett jókívánság

 
 
 

Szombaton zárult a Népi Iparművészeti Gyűjteményben a Kecskeméti Japán Nap keretében megrendezett Gyermekkimonó kiállítás, mely egyben egy könyvbemutató is volt. Schmitt Csilla, Selyemre festett jókívánság című könyvét is megismerhették az érdeklődők.

Schmitt Csilla, a Magyar-Japán Baráti Társaság Szombathelyi Tagcsoportjának vezetője, a Kecskeméten vendégeskedő becses japán gyermekkimonó kiállítás kurátora - ki maga is neves gyűjtő, szakértő. Az ő szerkesztésében került ki a nyomdából a "SELYEMRE FESTETT JÓKÍVÁNSÁG. A NAKANO GYERMEKKIMONÓ GYŰJTEMÉNY" című képes album.

A könyv dr. Vihar Judit költő, műfordító, egyetemi tanár, a MJBT elnökének ajánlásával jut most a nagyközönség elé. A kecskeméti kiállítás záró alkalmával, április 13-án került bemutatásra a hézagpótló s nagyszerű munka országosan a KKMM Népi Iparművészeti Gyűjteményében.

- A Nakano kiállítás három hétig volt látható Kecskeméten - mondta Schmitt Csilla. - A záró rendezvény különlegessége, hogy hoztunk yukata öltözeteket is, melyeket a gyermekek ki is próbálhattak. A másik érdekesség a kiállítással kapcsolatban megszületett könyv, egy képes album, mely nemcsak az itteni kiállítást foglalja magába, hanem Nakano asszony gyűjteményének azon részét is, melyet nem tudtunk elhozni. A könyv mély betekintést nyújt a japán gyermekruházatba. Bemutatja a motívumvilágot, jelentésüket, azokat az üzeneteket melyeket a szülők a gyermeküknek az útra adnak. Azok az amulett elemek is megtalálhatók a könyvben, melyek csak a gyermekekét jellemzik.

A rendezvényen Kricskovics Zsuzsanna origami mester origamikat hajtogatott a Lions Béke Poszter Pályázat résztvevőivel.

A kiállítás záró rendezvényét Király József nyitotta meg, aki köszönetet mondott a kiállítás megrendezésért, kiemelve, hogy Japán és Kecskemét kapcsolata 150 éves múltra tekint vissza.

Mák Kornél alpolgármester beszédében köszöntötte a rendezvény vendégeit, majd a két nép művészeti kultúrájának precizitásáról beszélt, amely a hímzésekben, a motívumok precizitásában jelenik meg.

A zárórendezvényt megtisztelte jelenlétével Takamizu Hidero, a Magyarországi Japán nagykövetség vezető-helyettese is.

 
 
 
PROGRAMOK