2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.04.24. szerda
 

185 milliárddal gazdálkodott a város 2018-ban

 
 
 

185 milliárddal gazdálkodhatott a város az elmúlt évben – többek között ez is kiderült a polgármester szerdai sajtóreggelijén, amelyen az önkormányzat zárszámadása volt az elsődleges téma. A kötetlen hangulatú beszélgetésen kiderült, a város jól gazdálkodott a vagyonával, sőt jelentős mértékben sikerült növelnie is azt.

Szemereyné Pataki Klaudia kifejtette, a város nemzeti vagyonba tartozó vagyonnövekedése 10 milliárd forint volt az elmúlt évben. Ez azért is jelentős szám, mert ebbe nem tartozik bele az önkormányzat cégeinek vagyona. Amortizációként 296 millió forint jelent meg a zárszámadásban, ennek azonban többszörösét fordították állagmegóvásra, felújításra.

Szépen alakultak a város bevételei is. 1,6 milliárdnál több adóbevétele, összességében 12,6 milliárdot meghaladó bevétele realizálódott az önkormányzatnak a tavalyi évben. 600 millió forinttal fordítottak többek városüzemeltetési feladatokra, mint 2017-ben. A bérek emelése 380 milliós tételként jelent meg a zárszámadásban, a sportszervezetek támogatása pedig 150 millió forinttal emelkedett. A különböző típusú szervezeteknek nyújtott önkormányzati támogatás 1,3 milliárd forint volt. Így összességében 185 milliárddal gazdálkodhatott a város az elmúlt évben. Hitelfelvételre nem volt szükség.

A holnapi közgyűlésen döntenek a Kecskeméti Közlekedési Központ működésével kapcsolatos kérdésekről is. A polgármester kifejtette, három nagy feladatköre lesz a társaságnak. A központ végzi a jövőben a forgalom-és menetrendfejlesztést, a tömegközlekedés üzemeltetését illetve vagyonüzemeltetési feladata is lesz. Erre az évre 130 millió forintos költségvetést irányoztak elő a központ működésének elindítására.

Szó esett a sajtótájékoztatón a Rudolf-kert fejlesztéséről is. Ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta, a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola új épületének tervezői tendere hamarosan lezárul, már a szerződéskötés előtt állnak. Elindultak a közterület-fejlesztést megalapozó munkálatok, a kármentesítés után pedig letehetik a közműveket. Addig a tervek szerint a családvédelmi központ tendere is lezárul.

Szemereyné Pataki Klaudia beszélt arról is, hogy végre ajánlat érkezett a beteg lovak istállójának hasznosítására. Ahogyan azt korábban megírtuk, két fiatal magánszemély szeretne ott zenés szórakozóhelyet nyitni, terveiket a holnapi közgyűlésen ismertetik részletesen.

 
 
 
PROGRAMOK