2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.05.20. hétfő
 

50 éves a Kecskeméti EGYMI

 
 
 

50. évfordulóját ünnepelte ma a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Intézmény a Juhar utcában. A programon jelenlévő vendégek és intézményvezetők visszatekintettek az elmúlt évek legfontosabb eseményeire, de gyermekműsor is színesítette a délelőttöt.

Zenés produkciókkal nyitották meg a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények Országos Egyesületének diákjai a létesítmény 50. évfordulójának jubileumi ünnepségét. A városban lévő Nyíri úti székhelyű intézmény 1968-ban, a Juhar utcai, pedig 1983-ban épült. Utóbbi adott otthont a mai ünnepségnek.

Dr. Hollóné Ruska Zsuzsa intézményvezető köszöntőjében kiemelte, a kecskeméti tankerület egyetlen olyan intézménye az EGYMI, amely szinte az összes intézménytípust működteti a sajátos nevelési igényű gyerekek számára. Ez az óvodát, az általános és szakiskolát, a kollégiumot valamint a fejlesztő nevelés-oktatást is magába foglalja.

Az intézmény alapvető célkitűzése, hogy az itt gondozott gyermekeket képességeik csúcsára juttassák el. A pedagógusok olyan készségeket fejlesztenek és alakítanak ki a speciális nevelési igényű gyerekeknél, amelynek köszönhetően egyenlő esélyekkel indulhatnak az életben a sokszor jobb feltételekkel rendelkező társaik mellett. A kecskeméti EGYMI oktatóinak legfontosabb célja ugyanis az, hogy az intézmény tanulói saját útjukat bejárva gondoskodjanak boldogulásukról.

– A kecskeméti EGYMI-ben nagy gondot fordítanak a tanórán kívüli programokra, amelyek segítik a komplex személyiségfejlesztést. A szülőkkel szorosan együttműködnek, példaértékű nevelési és viselkedési mintát mutatnak számukra – emelte ki a rendezvényen Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója.

A jubileumi ünnepségen az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar tanárai szakmai témákban adtak elő, valamint Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere is beszédet mondott a városvezetés nevében.

 
 
 
PROGRAMOK