2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-12-20 12:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
Február
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.05.22. szerda
 

Játszva tanulhatnak a fiatalok az Élményközpontban

 
 
 

GeoDome vetítőeszköz, kerékpár-szimulátor és mini planetárium is várja a vendégeket a Természettudományos Tudástár és Élményközpontban Kecskeméten. A 28 hónapos projekt időszaka alatt a központ olyan élményt nyújt a diákok számára, amelyek kiegészítik az iskolában tanultakat. A közel 500 millió Forintos pályázatból beszerzett eszközöket szerda délután mutatták be a kecskeméti képviselő-testületnek.

Látványos bemutatón vehettek részt a város vezetői szerdán délelőtt a Természettudományos Tudástár és Élményközpontban a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat meghívásából. A polgármester és az önkormányzati képviselők működés közben ismerhették meg a várossal konzorciumi partnerségben megnyert pályázatnak köszönhető programot.

A Tudomány és Művészetek Háza földszintjén található az egyik legérdekesebb eszköz, a GeoDome, amely látványos formában segíti a csillagászati ismeretszerzést. Az Amerikából érkezett eszköz különlegessége, hogy a naprakész, légköri adatok egyenesen a NASA szervereiről érkeznek.

A Természettudományos Tudástár és Élményközpont című projektben általános és középiskolás tanulók élményalapú foglalkozásokon vehetnek részt. Ennek megfelelő eszközparkot szereztek be.

– A „járműhöz” különböző járműszimulátorok, repülés- és autóvezetés-szimulátor áll a rendelkezésünkre, robotokat szereztünk be a robotikához, hiszen a digitális terület nagyon fontos az élményközpont számára - mondta dr. Szabics István, Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat megyei igazgatója, aki bemutatta az eszközparkot a képviselő-testületnek.

A társulat Kecskemét városával konzorciumi partnerségben nyújtotta be a pályázatot 2017-ben 500 millió forintos pályázati összegre. Az élményközpontot tavaly decemberben nyitották meg, most pedig a képviselő-testület is betekintést nyert az itt folyó munkába. A bemutatón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester megköszönte, hogy a város egyik emblematikus épületét újra méltó tartalommal töltötték meg.

– Már most látszik, hogy ez az új módszertan közkedvelt a fiatalok körében, szívesen jönnek ide, de a pedagógusok számára is fontos, hogy egy más környezetben tudnak órát tartani - mondta apolgármester, aki bízik abban, hogy egy kedvelt központtá alakul a létesítmény.

A régi zsinagógában várhatóan a projekt lezárta után is játszva tanulhatnak majd a diákok, olyan eszközökkel, amelyekkel nem találkozhatnak az iskolákban. Az élményközpont 28 hónapos projektidőszaka alatt 12 ezer diák fordul meg az épületben a foglalkozásokon, amelyek öt teremben és egy planetáriumban zajlanak.

 
 
 
PROGRAMOK