2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.05.28. kedd
 

Kecskemétre látogatott Michael August Blume SVD pápai követ

 
 
 

Pápai nagykövet látogatott el Kecskemétre. Michael August Blume vasárnap tett látogatást városunkba, ahol több eseményen is részt vett.

A pápai nagykövet Michael August Blume látogatott el Kecskemétre vasárnap, ahol több eseményen is részt vett. A nuncius elsőször a Nagytemplomba látogatott el, ahol dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsekkel közösen bérmálás szentségét osztotta ki 102 fiatalnak magyar nyelven.

- Michael August Blume mindössze néhány hónapja kezdte el szolgálatát a magyar egyházban, ezért fontosnak tartja, hogy végig látogassa a magyar katolikus egyházmegyéket. Szeretne nemcsak az egyházmegyék székhelyén, hanem más nagyobb településein vagy jelentősebb eseményein is jelen lenni - mondta dr. Finta József, plébános.

A nagykövetnek magyarországi kötődése is van, mivel egyik nagymamája magyar származású volt. Dr. Finta József, a Nagytemplom plébánosa, érseki helynök elmondta Ferenc pápa követe fontosnak tartja, hogy végiglátogassa a magyar katolikus egyházmegyéket, és szeretne nemcsak az egyházmegyék székhelyén, hanem más nagyobb településein vagy jelentősebb eseményein is jelen lenni. Az esemény után a Piarista Rendházba és a Wojtyla Barátság Központba is ellátogatott.

A Wojtyla Barátság Központban Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, Salacz László országgyűlési képviselő, valamint Király József és Lévai Jánosné önkormányzati képviselő fogadta a követet. Körbevezették a központban, majd olaszul mondott köszöntő beszédet a nunius.

- Köszönöm a meghívást. Nagyon köszönöm, hogy ezt az intézményt megtekinthettem, és szeretnélek titeket bátorítani arra, hogy továbbra is ismertessétek meg II. János Pál pápa személyét, mint Magyarország barátját az itt élő emberekkel - mondta Michael August Blume, pápai nagykövet.

Elmondta, fontosnak tartja, hogy a közös értékeket mindenkinek mutassák meg Magyarországon. Az esemény után a követnek még megmutatta Farkas P. József a Wojtyla ház kertjét.

- Nagy megtiszteltetés volt Kecskemét városának, nekünk képviselőknek, hogy a nuncius úr hozzánk is ellátogatott Kecskemétre. Nagyon sok kapcsolódási pontunk van a kecskeméti egyházakkal. Hét egyházzal van együttműködési megállapodása az önkormányzatnak, és azt gondolom, hogy az egyházügyi munkacsoport a munkacsoportok közül talán az egyik legaktívabb - mondta Lévai Jánosné, az Egyházügyi Munkacsoport vezetője.

A látogatás zárásaként koszorút helyeztek el közösen II. János Pál pápa mellszobrához, így tisztelegve munkássága előtt.

Michael August Blume SVD (South Bend, 1946. május 30. – ) amerikai katolikus pap, verbita szerzetes, szentszéki diplomata. 2018. óta magyarországi apostoli nuncius. Nagyanyja a rábaközi Himodon született 1881-ben, innen került Amerikába. Ő maga szülővárosában a Magyarok Nagyasszonya-plébánia közösségéhez tartozott, és 1960-ig a Magyarok Nagyasszonya-iskola diákja volt. Ekkor jelentkezett a verbiták perrysburgi kisszemináriumába. Matematikából szerzett BSc fokozatot, majd a római Gregoriana Pápai Egyetemen teológiai diplomát. 1972. december 23-án szentelték pappá a Magyarok Nagyasszonya-templomban. 1975-től 1983-ig a ghánai Cape Coast regionális szemináriumában tanított teológiát. Ezt követően 1990-ig az Isteni Ige Társasága ghánai és togo–benini tartományának elöljárójaként szolgált, majd 1994-ig a rend generális tanácsának titkára volt. 1995-től a Kivándorlók és Utazók Lelkipásztori Gondozásának Pápa Tanácsánál szolgált, 2000-től titkárhelyettesként. 2005. augusztus 24-én alessanumi címzetes érsekké, valamint benini és togói apostoli nunciussá nevezték ki. Szeptember 30-án szentelte püspökké a római Szent Péter-bazilikában Angelo Sodano bíboros. 2013-tól ugandai apostoli nuncius. 2018. július 4-én magyarországi apostoli nunciusi kinevezést kapott.

 
 
 
PROGRAMOK