2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-12-20 12:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
Február
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.06.06. csütörtök
 

Trianonra emlékeztek Kecskeméten

 
 
 

99 éve írták alá azt a békeszerződést, mely során a Nagy Magyarország szétszakadt. Erre emlékeztek meg Kecskeméten, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az Országzászlónál.

"De túl minden bún, minden szenvedésen,

Önérzetünket nem feledve mégsem

Nagy szívvel, melyben nem apad a hűség,

Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!"

Sajó Sándor "Magyarnak lenni" című versét Pál Attila színművész szavalta ma délután, az Országzászlónál. Ezzel vette kezdetét az a megemlékezés, amelyet a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendeztek meg. 99 évvel ezelőtt írták alá azt a békediktátumot, amely az ország szétszakítását jelentette. Ezért minden év június 4-én az itthoni és a külhoni magyarok együtt emlékeznek a gyászos napra.

Kovács István, a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyház lelkésze egy sajnálatos baleset miatt nem tudott jelen lenni a megemlékezésen, helyette Papp Zsolt, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója, a Bekecs Beregszász-Kecskemét Baráti Társaság Egyesület elnöke mondott beszédet.

- 99 évvel ezelőtt darabokra tört az ország, mely kincsünk és örökségünk volt. Az egész egy képtelen és hihetetlen történet, mely a mai napig hat ránk. Sokkoló a felismerés, hogy a rossz döntéseknek, gyengeségeknek és a külső erők játékainak, milyen következményei lettek. A fájdalom szülte évtizedes bénultság után lassan ébredezik lelkünk és szellemünk. Élünk és vagyunk. Az egész ugyan darabokra tört, de az alkotó részek nem váltak semmivé. Elkezdtük összegyűjteni az széthullott darabokat mondta Papp Zsolt.

A beszéd után koszorúzás következett. A rendezvény megemlékező műsorát a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola tartotta. Az előadás sokak szemébe könnyeket csalt. A fiatalok énekeltek, szavaltak. A műsor csúcspontja az volt, amikor népviseletben felálltak a szereplők a Nagy Magyarország elszakított részeire és együtt táncoltak jelképezve azt, hogy bár külön területen élünk, mindannyiunkat összeköt a nyelvünk, a hagyományaink és a szívünk.

 
 
 
PROGRAMOK