2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.07.23. kedd
 

A nándorfehérvári hősökre emlékeztek a Hunyadivárosban

 
 
 

"Új dátumokat tanulunk, új ünnepeket élünk. A magyar nemzet történelmének legszebb ünnepeit nyerjük vissza, emeljük újra szívünkbe. Mert ott a helyük. Nándorfehérvár hőseinek üzenete egyszerű és tiszta: HIT, KITARTÁS ÉS CSELEKVÉS!" - olvasta fel Bán Mór erre az alkalomra írt sorait Pászti András, a városrész önkormányzati képviselője hétfő délelőtt, a Hunyadi-szobornál tartott ünnepi eseményen, ahol a kecskemétiek a nándorfehérvári diadal 563. évfordulójáról emlékeztek meg.

A Magyar Országgyűlés, a Nándorfehérvári diadal 555. évfordulója tiszteletére július 22-ét a Nándorfehérvári diadal emléknapjává nyilvánította. 1456. július 22., amikor a Nándorfehérvárt védő keresztény magyar seregek Hunyadi János vezetésével megsemmisítő vereséget mértek II. Mehmed török szultán hadaira (és ezzel mintegy 70 évre megállították a törökök további európai terjeszkedését), nem csupán a nemzetnek, hanem a keresztény Európának és a mai keresztény világ összességének az emléknapja. A Nándorfehérvári diadal a hazafiság, az önfeláldozás, az emberi helytállás, az európaiság és a kereszténység példaképe.

Buda Ádám énekmondó műsorával indult a megemlékezés, majd Pászti András önkormányzati képviselő, a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki Bán Mór, a Hunyadi könyvek szerzőjének, erre az alkalomra írt gondolatait olvasta fel.

„Sokáig nem volt ez a nap sem emléknap, sem ünnep. Új dátumokat tanulunk, új ünnepeket élünk. A magyar nemzet történelmének legszebb ünnepeit nyerjük vissza, emeljük újra szívünkbe. Mert ott a helyük. Nándorfehérvár hőseinek üzenete egyszerű és tiszta: HIT, KITARTÁS ÉS CSELEKVÉS! Nem kétségbeesés, nem reménytelenség, és főképpen nem menekülés. (…) Új dátumokat tanulunk, új ünnepnapokat élünk. Július 22. talán a legszebb, örök időkre szóló győzelme a magyarságnak.” – írta Bán Mór.

Szabó Sándor tárogatómuzsikájának kíséretében következett a koszorúzás. Kecskemét város nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Hörcsök Imre önkormányzati képviselő, az Értékmegőrzési bizottság elnöke helyezte el a megemlékezés koszorúját, őket követte a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület, a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola, és az Akiért a harang szól Hunyadivárosban Egyesület. A koszorúzáson a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete is részt vett, majd a Honvéd hagyományőrző Egyesület Szervezete, és végül a Kecskeméti Szakképzési Centrum rótta le tiszteletét és kegyeletét a nándorfehérvári hősök előtt.

 
 
 
PROGRAMOK