2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.02. hétfő
 

Felavatták Muraközy János emléktábláját

 
 
 

Felavatták Muraközy János emléktábláját Kecskeméten, az Ókollégium homlokzatán. A festőművész halálának 127. évfordulója alkalmából megemlékezést is tartottak a résztvevők.

Énekszóval vette kezdetét az az ünnepség, amit ma délután tartottak Kecskeméten. Muraközy János emléktábláját avatták fel a Református Ókollégium homlokzatán.

Nem csak ünnep volt a mai, hanem egy megemlékezés is egyben, ugyanis ma 127 éve annak, hogy elhunyt a festőművész. Avatóbeszéd mondott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, a megemlékezést pedig Varga László lelkész, nyugalmazott püspökhelyettes tartotta.

Az emléktábla 18x18 centiméteres bronz domborművét Kosik Márk Titusz fiatal kőszobrász, restaurátor készítette. Dr. Fogarasi Zsuzsa, a Ráday Múzeum igazgatója beszédében azt mondta, hogy Muraközy János a szűkebb és a tágabb közösségben is fontos jelentőséggel bír. Nemzeti érzelmeiről többször tanúbizonyságot adott, hadi tetteiben is megmutatkozott a haza iránti odaadása. Nem csak egy szabadságharcos katona volt, hanem festőművész is, de gazdasági tevékenységet is végzett Kecskeméten.

Muraközy Jánosban egy olyan kecskeméti, igazi személyiséget köszönhetünk, aki egyrészt hős katonaként a szabadságharcban védte a hazáját és városát, másrészt pedig a szakértelmével segítette a gazdasági folyamatokat a város életében. Harmad részt a kreativitásának köszönhetően, mind az a szellemiség, eszmeiség, amit munkájával képviselt az az emléktárgyain, képeink keresztül megörökítette az utókor számára - mondta avatóbeszédében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

 
 
 
PROGRAMOK