2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.03. kedd
 

Karácsonyra visszatérhetnek Kecskemétre a Gripenek

 
 
 

Kecskeméten tartott előadást dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a „Zrínyi 2026” elnevezésű programról kedden délelőtt. A Honvédelmi és Haderőfejlesztési programról szóló előadásában részletesen ismertette a jelenleg és a jövőben zajló honvédelemmel kapcsolatos fejlesztéseket. A rendezvény után a kecskeméti vonatkozásokról is beszélt a miniszter.

A „Zrínyi 2026” programról tartott előadást kedden délelőtt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal rendezvénytermében. Az eseményt Kovács Ernő kormánymegbízott, a Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság elnöke nyitotta meg.

– A téma jelentőségét az adja, hogy jelenleg zajlik a rendszerváltás utáni legátfogóbb honvédelmi reform. A honvédelem kérdése mindannyiunk közös érdeke, közös feladata. Kecskemét és megyénk erős katonai hagyományokkal rendelkezik, örömünkre szolgál, és büszkék vagyunk rá, hogy Kecskemét ma is meghatározó katonai egységek bázisául szolgál – mondta Kovács Ernő.

Benkő Tibor a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalban tartott előadásában hangsúlyozta: Közép-Európa térségének és állampolgárainak biztonságáról az itt élőknek kell gondoskodniuk, éppen ezért döntött úgy a kormány, hogy "a hazája iránt elkötelezett, jól kiképzett, kiválóan felkészített" katonákra van szükség. Modern, ütőképes, jól felszerelt honvédség kell, amely a térség meghatározó erejeként képes a régió kihívásait, kockázatait és fenyegetéseit kezelni - tette hozzá a miniszter.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési program két fontos részből áll: a katonák képzése, felkészítése, életpályamodellje, valamint a technikai fejlesztése áll a középpontban. Kecskeméten a repülőtér korszerűsítése és bővítése zajlik. A tervek szerint év végéig befejeződik a fejlesztés első lépcsőfoka, jövőre pedig áttérnek a következő fázisra, amely körülbelül 2022-ig tart, és a repülőtér szakmai infrastrukturális fejlesztését foglalja magában.

– Eszközök tekintetében a meglévő technika korszerűsítése zajlik majd, ez elsősorban szoftverfrissítést jelent a Gripen gépeknél, valamint gépeken található fegyverzet fejlesztését, tehát egy modernebb rakétarendszert szeretnénk a Gripenekre. – mondta dr. Benkő Tibor.

A baltikumi légtérrendészeti misszióról a napokban térnek haza a Gripenek, de továbbra is Pápán állomásoznak majd, amíg Kecskeméten tart a légibázis fejlesztése. Azonban ha az időjárási viszonyok kedvezően alakulnak, karácsonyra már hazaköltözhetnek a gépek. A honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy a többlépcsős beruházás keretében a kecskeméti repülőtéren szélesebb kifutópálya, több gép elhelyezését biztosító álláshelyek kialakítása zajlik. Továbbá a második fázisban szeretnék megvalósítani a repülőtér kettős hasznosítását is.

– A civil terminál üzemeltetésének és fenntartásának kérdését az üzleti tervünk tartalmazza, amelynek kivitelezését majd 2020 és 2022 között kívánjuk megvalósítani. Természetesen, amikor odáig eljutunk, a város vezetésével közösen kell majd megvizsgálnunk az ezzel kapcsolatos terveket, lehetőségeket – mondta a honvédelmi miniszter.

 
 
 
PROGRAMOK