2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.05. csütörtök
 

Mindjárt itt a KecskemétRocks!

 
 
 

Elérkezett hát az idő, hogy Kecskemét beírja magát a rockzene történelmébe. Már csak kettőt kell aludni, és kezdetét veszi Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobja, a KecskemétRocks. Több mint 500 zenész fog egyszerre egy helyen, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban játszani és énekelni. A kétórás óriáskoncertre az ország minden tájáról és külföldről is érkeznek zenészek.

Szombaton ellepik Kecskemétet a zenészek és az énekesek, és igazi rock fővárossá alakul át a hírös város. – 500 fölött van jelentkezők száma, 100 dobos lesz, majdnem ennyi basszus gitáros, 250 gitáros, tehát nagyon nagyot fog szólni a buli - mondta Gajda Ferenc, a KecskemétRocks főszervezője. - 12 dalt fogunk eljátszani, fele magyar, fele külföldi sláger. Mind nagyon nagy rock zenei szerzemény, és nagyon bízunk benne, hogy a tavalyi szegedi koncertet meg tudjuk dobni egy kis plusszal.

Ma tartották az esemény sajtótájékoztatóját, amelyen Gajda Ferenc elmondta: nem gondolták volna, hogy ekkora érdeklődés lesz. Nem csak az ország minden szegletéből, hanem még a határon túlról, a Vajdaságból és Kárpátaljáról is érkeznek zenészek. A KecskemétRocks célja a magyar élő rockzene éltetése, de azért külföldi számot is játszanak majd a résztvevők. Ez a rendezvény óriási sikert könyvelhet el magának, az egyik videó, amely tavaly készült a SzegedRocks-on, már 7 és 8 millió közötti megtekintésnél jár.

Pécset éppen megelőzve csapott le a lehetőségre Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia, miszerint a hírös város igenis méltó arra, hogy egy ilyen rockzenei flashmobnak helyet adjon.

– Arra törekszem, hogy a zene mindenféle szinten megjelenjen a város életében, hiszen nagyon sokan szeretik a zenét, sokan zenélnek, és a rock zene nagyon közkedvelt az emberek körében, muszáj volt ebben lépnünk. Kecskemétnek van a legtöbb hangszeres tanulója, őket ide kell csábítani, össze kell hozni egy közösségi bulit. Akik pedig külföldön vannak, jöjjenek haza, bulizzanak velünk - mondta apolgármester.

Míg Szegeden tavaly 4 számot játszottak a zenészek, Kecskeméten már 12 slágert fognak előadni a dobosok, gitárosok és énekesek, utóbbiak között a város vezetőit is megtaláljuk majd.

- A repertoárból a legegyszerűbbet választottuk ki, hogy ne legyen olyan nehéz a felkészülés. Az LGT-től a Ringasd el magad! című számban fogunk énekelni – árult el Szemereyné Pataki Klaudia.

A polgármester elmondta, a Benkó Zoltán Szabadidőközpont lassan a zene zöld szigete lesz, ugyanis a Jazzfőváros után most átnyergel a város egy rockfesztiválra. Ezt az irányvonalat követik majd a jövőben is, hisz a turizmusra is jó hatással vannak ezek a rendezvények.

Szemereyné Pataki Klaudia szerint azért lehet ennyire sikeres a KecskemétRocks, mert szívből és szeretetből dolgoznak a szervezők, jönnek el a zenészek.

Révész Zsolt, a CityRocks kommunikációs vezetője elmondta, hogyha valaki most rákeres a neten a KecskemétRocks-ra, akkor 38 ezer cikk és elérést talál, fotókkal együtt ez a szám eléri a 80 ezret. Jelenleg 3000-en jelezték, hogy érdeklődnek a rendezvény iránt, de körülbelül 4000 főre számítanak a szervezők.

Révész Zsolt kifejtette, hogy délelőtt 10 órától kezdődnek a próbák, amiket szintén meg lehet tekinteni, ha valakinek esetleg délután programja van. A helyszínre három kapun keresztül lehet majd bejutni, a Tó Hotel felől, a Domb Beach bejáratánál, valamint a csúszdáknál található behajtón.

A kommunikációs vezető azt is hangsúlyozta, hogy délelőtt 9 órától hangbeállás lesz, és maga a rendezvény 16 óráig tart majd. Ez idő alatt a zene „piszok hangos lesz”! – fogalmazott Révész Zsolt. A több száz zenészt és énekest az egész városban lehet majd hallani, ezért, aki tud, az látogasson ki a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba szombaton 14 órakor, hogy élőben legyen tanúja ennek a hatalmas bulinak. Ilyet az elkövetkezendő időszakban nem láthatnak majd a kecskemétiek.

 
 
 
PROGRAMOK