2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.08. vasárnap
 

Kisasszony-napi terményáldást tartottak

 
 
 

Terményáldást és szentmisét tartottak ma délután Kecskeméten kisasszony napja alkalmából. Az eseményen a Magyarok Kenyere program idei eredményeiről is beszámoltak, valamint jelképes élelmiszeradományt osztottak ki a megjelentek között.

Hosszú évek óta megszervezi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja a kisasszony napi terményáldást, együttműködve a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Szervezetével, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökségével és a Római-Katolikus Főplébániával.

A terményáldáshoz hasonló hagyományok olyan ritmust hoznak az életünkbe, amely nélkül az életünk csak egy jó nagy káosz lenne – fogalmazott az eseményen Rigóné Kiss Éva, a kecskeméti máltai-csoport vezetője.

Az ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt mondta, hogy egy Kecskeméthez hasonló nagyvárosban sokszor elfelejtjük, hogy igenis meg kell állnunk egy pillanatra, és el kell gondolkodnunk azon, hogy hogyan is kerülnek az élelmiszerek az asztalunkra, mennyi fáradsággal és munkával jár a megtermelésük. Azt pedig egyre kevésbé tudják és fogadják el egy ilyen nagyvárosban, hogy ennek a folyamatnak az útját a Teremtő segíti.

Az eseményen Gubán Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke a Magyarok Kenyere Program Kárpát-medencei magyarságot összefogó, összetartást erősítő szerepéről beszélt. Kovács László Zsolt, a NAK megyei alelnöke elmondta, hogy megyénk gazdálkodói idén a tavalyi mennyiség dupláját adományozták. 59 gazda mintegy 16.216 kg búzát ajánlott fel a rászorulók számára a programon keresztül.

A beszédek után Dr. Finta József római katolikus plébános, Kis János evangélikus igazgató lelkész és Feczák László görögkatolikus parókus megáldották a terményeket. A megjelentek között jelképes élelmiszeradományt osztottak ki. A nagytemplomban Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szentmiséjével zárult az ünnepség.

 
 
 
PROGRAMOK