2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.12. csütörtök
 

A Kecskeméti Tankerület hat iskolája újult meg

 
 
 

Több, mint 596 millió forintból újult meg a Kecskeméti Tankerület 6 iskolája. Az intézmények vezetői a projektzáró sajtótájékoztatón számoltak be az eredményekről és a pozitív változásokról. A pályázatok mindegyike a tehetséggondozásról, a tanulást segítő terek fejlesztéséről szólt.

Fényképeken keresztül is érzékelhető a változás a Kecskeméti Tankerület iskoláiban. Közel 600 millió forintból újulhatott meg 6 iskola. Az egyes projektek eredményeiről ma számoltak be a Kecskeméti Tankerületi Központ épületében. Az állami fenntartású intézmények tanulást segítő tereit uniós pályázatnak köszönhetően sikerült korszerűsíteni. Tornatermek, aulák, könyvtárak, sportudvarok és mosdók újultak meg.

„Úgy gondoljuk, hogy a fejlesztések az intézmények nevelési-oktatási feladatainak ellátására pozitív hatással bírnak – mondta el Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója. – Fokozódik a köznevelési intézmények eredményessége, az általuk nyújtott szolgáltatások színvonala, minősége és javul a tanulók, pedagógusok komfortérzete.”

Az egyes projekteket az intézmények vezetői mutatták be a mai sajtótájékoztatón. Az uniós forrásból Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Kiskunmajsán, Jászszentlászlón és Kiskunfélegyházán újították fel az oktatási tereket. Emellett eszközöket, tanszereket és sportszereket szerezhettek be az intézmények.

„Sok esetben még az eredeti állapotot változtattuk meg – ismertette dr. Harnos István, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium igazgatója. – Megvalósult a tornaterem tetőszigetelése, aulánk teljes új burkolatot kapott, légkondicionálást kaptak a tetőtéri termeink. Kialakítottunk egy klubhelyiséget fent az emeleten. Összességében sokkal világosabb, élhetőbb lett az iskola így érzésre, és új eszközöket is kaptunk.”

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke köszöntőjében elmondta, a fejlesztések célja, hogy minden gyermek számára elérhető legyen a minőségi oktatás: „Ez egy konvergencia régióban történő országos projekt, 45 tankerületet érintően, gyakorlatilag 29 milliárd Ft értékben. Ebben a tankerületben 750 millió Ft-os, 7 iskolára történő beruházás volt, ennek most 6 projektzárásán vagyunk itt. Minden a gyerekekről szól, én mindig ezt szoktam mondani.”

A Kecskeméti Tankerületben befejezett projektekhez pedig hamarosan új pályázatok csatlakoznak, hiszen heteken belül zárul a Magyar Ilona Általános Iskola 150 milliós korszerűsítése is.

 
 
 
PROGRAMOK