2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.12. csütörtök
 

Megújulhat az ózsinagóga épülete

 
 
 

Hatmillió forinttal támogatja a kormány egy újabb izraelita hittankönyv megjelenését. Ezt csütörtökön jelentette be Kecskeméten Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. A sajtótájékoztatón jelentették be azt is, hogy az államtitkárság segítségével teljesen megújulhat a Technika Háza mögötti ózsinagóga épülete.

Újabb izraelita hittankönyvek jelenhetnek meg Magyarország Kormánya támogatásával. Ezúttal a negyedikeseknek szánt kötet készülhet el a 6 millió forintos támogatásnak köszönhetően. Az általános iskolás izraelita hittankönyv első három kötete négy éve jelent meg. Ezek a tankönyvek azért is kiemelkedően fontosak, mert ilyen típusú könyvek korábban nem léteztek.

Róna Tamás főrabbi elmondta, a kezdeményezés célja, hogy a felnövekvő gyermekekhez is eljusson az üzenetük. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, csütörtök délután jelentette be, hogy támogatják a folytatást. A következő években pedig további kötetek készülhetnek el egészen a 8.-os korosztályig.

Az államtitkárság segítségével teljesen megújulhat a Technika Háza mögötti ózsinagóga épülete is. A támogatások fő üzenete az államtitkár szerint, hogy a zsidóságnak hitében, vallásában és kultúrájában meg kell maradnia. A jövőben a megmentett ózsinagóga külső és belső felújítását, tartalommal való megtöltését a közösségnek a város vezetésével kell megoldania, természetesen az állam segítségével – tette hozzá az államtitkár.

Feldmájer Péter, a MAZSIHISZ Közép-Magyarországi Területi Csoportjának elnöke elmondta, a sajtótájékoztatónak helyet adó épületrész felújításában sok segítséget kapnak Kecskemét városától. Kiemelkedő, hogy a város minden szinten támogatja a vallási közösségeket. Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester hangsúlyozta, hogy a vallási tolerancia városaként az örökségünk védelme és a hagyományaink tovább éltetése Kecskemét egyik legfontosabb feladata.

 
 
 
PROGRAMOK