2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.20. péntek
 

Egy Lechner-álom: könyvbemutató a Cifrapalotában

 
 
 

Csütörtökön délután mutatták be a Cifrapalotában Sümegi György művészettörténész Egy Lechner-álom című, a kecskeméti víztorony és Rákóczi lovas szobor tervét bemutató kötetét, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület új kiadványát.

Sümegi György új kötetét Hadik András művészettörténész mutatta be az érdeklődő közönségnek. A könyvbemutató házigazdája Király József, a kiadványt megjelentető Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke volt. A könyvbemutatón köszöntőt mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, aki itt jelentette be, hogy a város emléket kíván állítani a víztoronynak. Így miniatűrben megvalósulna Lechner álma, a készülő szobor pedig a hamarosan elkészülő turbó körforgalom közepén kaphatna helyet.

Sümegi György művészettörténész, aki aktív éveinek egy részét a Bács-Kiskun Megyei Múzeum munkatársaként a városban töltötte, már régtől fogva foglalkozik Lechner Ödön építész életművével, és benne kecskeméti működésével. Lechner Ödön megvalósult vagy tervekben ránk maradt mintegy 70 munkájának egy tizede, hét épület vagy terv kötődik Kecskeméthez.

A Városháza épülete mellett az egyik legnagyobb szabású és egyben legmeglepőbb az 1910-es években a Rákóczi út Vasútkert felőli végébe tervezett kecskeméti víztorony, és a vele egy egységbe megálmodott, lovas Rákóczi-szobor terve volt. Ennek több szakaszra osztható történetét mutatja be új könyvében Sümegi György.

 
 
 
PROGRAMOK