2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.20. péntek
 

Megkezdődött a 29. Kecskeméti Népzenei Találkozó

 
 
 

Elkezdődött a 29. Kecskeméti Népzenei Találkozó. Moldvai és mezőségi táncokkal is várják a népzene szerelmeseit. Négy nap alatt koncertek, táncbemutatók, prímásverseny és -találkozó, kiállítások, hagyományőrző gálaműsorok, táncház és több más színvonalas program várja az érdeklődőket.

Négy napra hatalmas népzenei fesztivállá válik Kecskemét, vendégül látva számos népzenész és énekes mesterünket a Kárpát-medence több tájegységéről is. Az esemény célja a kodályi örökség és szellemiség megőrzése.

„29. alkalommal a hagyományok ápolásáról szól a népzenei találkozó. Célunk elsősorban a magyar népzene, a magyar népművészet, a néptánc hagyományainak ápolása, feltárása, kutatása és átadása a fiataloknak" - mondta Bak Lajos, a Hírös Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

Népművészek nemezkiállítása, valamint Csík János és a Mezzo Együttes műsora nyitotta meg a programot, de színpadon láthatjuk majd az Agócs Gergely vezette Fonó Zenekart is. Ezeken kívül több koncert, hagyományőrző gálaműsor, táncbemutatók is várják a vendégeket.

„Egyrészt rendezünk egy nagy prímás találkozót, ami egy kicsit formabontó rendszerű a nagy közönség számára, és ugye 7. alkalommal a prímás versenyt, ami a népzenében mozgó, a táncházakban mozgó prímások között egy nemes versengés. Ennek a fődíja egy nagyon értékes mesterhegedű” - árulta el az ügyvezető igazgató.

Vasárnap este fellép a Duna Művészegyüttes. Az autentikus előadás mellett a produkció mai szellemiségben modern színpadi eszközöket felhasználva hozza közel a néptáncot és népzenét a közönséghez. Az előadás gerincét bolgár, török, görög és román táncok alkotják.

A 29. Kecskeméti Népzenei Találkozót Hörcsök Imre, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke nyitotta meg este 6 órakor a Hírös Agórában.

 
 
 
PROGRAMOK