2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.23. hétfő
 

Prímásverseny volt Kecskeméten

 
 
 

Nyolc fiatal nevezett arra a Prímásversenyre, amelyet hetedik alkalommal rendeztek meg Kecskeméten, a Népzenei Találkozó során. A prímásoknak egy kötelező és egy szabadon választott darabot kellett előadniuk.

Gyönyörű dallamok töltötték meg ma a kecskeméti Hírös Agóra nagytermét. A 7. Prímásversenyre 8 fiatal jelentkezett, akiknek ujjai olyan fürgén jártak, hogy azt még a legprofibbak is megirigyelnék. Idén két tájegység repertoárjából válogathattak a zenészek. Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, zsűri elnöke elmondta: „Ez ebben az esetben Kis-Szamos mente és Galga vidék volt. És a Kis-Szamos menténél, bár több falu repetoárját is ajánlottuk, a többség Bonchidát választotta. Nem véletlen, hiszen a bonchidai zenészek a környék legkiválóbb muzsikusai voltak, és nagyon szép és gazdag repertoárt őriztek meg, amely sok gyűjtésen hallható.”

A zsűri azt figyelte, hogy a zenészek mennyire tudják kezelni a hegedűt, hogyan, mennyire tudják vezetni a zenekart, valamint, hogy milyen a stílusérzékük, mennyire tudják elkapni a díszítést, a hangsúlyozást.

- Egymást is inspirálják, tehát amikor itt egymást meghallgatják a reggeli próbákon, mindenki össze tudja mérni sajátját a másikéval, és esetleg még akkor is beugorhat valami, eszébe juthat egy olyan zenei megoldás, ami ott a másiknál vesz észre, hogy jaj, tényleg ezt így kell. Egymástól is tudnak tanulni a versenyzők, a versenyhelyzet is egy jó dolog, aki mondjuk kicsit félszegebb annak ajánlatos sok ilyen versenyen részt venni - emelte ki Árendás Péter.

A nyertes díja egy különleges, egymillió forint értékű magyar mesterhegedű, amelyet ma délután adtak át a Hírös Agórában.

1. díj Horváth Balázs

Hirdetés[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

2. díj Hoppál Piroska és Balogh Brigitta

3. díj Vajas Albert

 
 
 
PROGRAMOK