2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.23. hétfő
 

Európai Autómentes Nap a főtéren, kerékpáros felvonulással

 
 
 

Háromszáznál is többen pattantak nyeregbe vasárnap, hogy megmutassák, autó nélkül is lehet közlekedni, sőt vidáman és lendületesen haladni. Nem csak A-ból B-be, de a jövő felé is. Az immár hagyományos kerékpáros felvonulás az autómentes nap zárórésze, mely egész nap zajlott a főtéren.

Rengeteg színes program várta azokat, akik hajlandóak voltak ma (vasárnap) letenni az autót, és buszra, kerékpárra, rollerra, segway-re pattantak, vagy épp gyalog indultak el a belvárosba. Játékos tájékoztató programok, elektronos autók és veterán kerékpárok kiállítása, kerékpárverseny, és a jól megszokott és nagyon kedvelt kerékpáros felvonulás mutatta a járható utat, mely az élhető jövőbe vezet.

Az Európai Autómentes Nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, valamint a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

Így volt ez Kecskeméten is, amikor a programok végeztével 16 órakor elindult a kerékpáros felvonulás, hogy rendőri felvezetés és biztosítás mellett megtegyenek egy hét kilométeres kört a főtértől a főtérig. Megérte részt venni az eseményen. Egyrészt, mert nagyon sok érdeklődő állt az útvonal mentén, akik büszkén tekintettek erre a színes csapatra, másrészt idén is volt sorsolás a beérkezés után. A fődíj pedig egy kerékpár volt.

 
 
 
PROGRAMOK