2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.30. hétfő
 

Adni szeretnének a városnak, és nem elvenni tőle

 
 
 

Három települési nemzetiségi önkormányzat – a bolgár, a német és az örmény – szervezett közös rendezvényt ma (vasárnap) délután a Bajor Étterem és Vendégházban. Az ehhez hasonló kötetlen, baráti összejöveteleiket az elmúlt években mindig a Hírös7 fesztivál keretében tartották, de idén a nemzetiségi nap elmaradt, ezt pótolta az alkalom – amely egyben a ciklus értékelésére is módot adott.

A bolgár települési nemzetiségi önkormányzat (TNÖ) nevében dr. Bocskov Petrov Jordan elnök köszöntötte a rendezvény vendégeit, köztük Kecskemét város önkormányzatának megjelent tagjait, Mák Kornél alpolgármestert, Király József képviselőt és Sipos László nemzetiségi tanácsnokot.

Az elmúlt időszakot Bocskov Petrov Jordan úgy összegezte: „a törvény előírta kötelezettségeinknek és az az által biztosított jogainknak eleget tettünk, igyekeztünk helyben a bolgár kultúrának bemutatkozási lehetőséget biztosítani, illetve a kecskeméti, a magyar kultúrát Bulgáriában bemutatni”.

Hajdú Tamás, az örmény TNÖ elnöke az összefogás fontosságát emelte ki, és azt kívánta, hogy a bolgár, az örmény és a német nemzetiség a jövőben is „sikeres, együttműködő és normális önkormányzatot tudjon létrehozni, amely a városnak inkább ad, mint hogy bármit elvegyen tőle”.

Ezt tartotta fontosnak hangsúlyozni Alter Róbert, a német TNÖ elnökhelyettese is, kiemelve, hogy a városban található nemzetiségek között kilenc éve elindult összefogás ugyan mára meglazult, de az itt jelen lévő három TNÖ továbbra is tartotta magát ahhoz a hagyományhoz, amelyet közösen teremtettek meg, és amelynek a nemzetiségi nap is a része.

Mindhárom megszólaló megköszönte Mák Kornél munkáját, aki hivatalánál fogva sok éven át támogatta az TNÖ-k munkáját, de az önkormányzati választások után máshol folytatja a pályafutását.

Az alpolgármester válaszbeszédében Jeremiás próféta útmutatását idézte: egy nép akkor őrizheti meg az identitását és akkor fog élni, ha megtartja a három legfontosabb dolgot, amelyek a család, a kultúra és a hit. „Kecskeméten az itt megjelent települési nemzetiségi önkormányzatok olyan különleges módon működtek, hogy ami rájuk bízatott, azt nem csak képviselték, hanem ápolták is” – fogalmazott Mák Kornél.

A három TNÖ egyébként összesen 140-150 embert invitált a vacsorával egybekötött, ingyenes rendezvényre, akik közül bő ötvenen tettek eleget a meghívásnak.

 
 
 
PROGRAMOK