2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.30. hétfő
 

Kecskemét polgármestere is felszólalt a Fidesz kongresszusán

 
 
 

Ma (vasárnap) tartotta 28., tisztújító kongresszusát a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Budapesten, a BOK Sportcsarnokban. A kongresszuson felszólaló polgármesterek között volt Szemereyné Pataki Klaudia is. Alább teljes terjedelmében olvashatják Kecskemét polgármesterének ott elhangzott beszédét.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Tisztelt Kongresszus! Kedves Hölgyeim és Uraim!

Mindössze két hét van még az idei önkormányzati választásig, október 13-a meggyőződésem szerint hazai helyhatósági szinten minden idők legfontosabb napja lesz. A tét az, hogy meg tudjuk-e őrizni és tudjuk-e folytatni mindazt, amit eddig teljesítettünk.

A települések, főként a nagyvárosok most végzik az utóbbi évtizedek legnagyobb fejlesztéseit. Ezek hosszú évtizedekre előre meghatározzák a jövőnket. A forrásokat pedig elsősorban saját gazdasági erőnknek, és mi, kecskemétiek a Modern Városok Program keretében érkezett százmilliárdoknak köszönhetjük.

Kecskemét félúton jár. Egykor mezőváros voltunk, majd hirtelen elindult a fejlődés, így Magyarország szívében egy új járműipari központ lettünk, ennek minden kihívásával együtt. Előttünk áll a feladat, hogy valódi nagyvárossá váljunk, hogy az infrastruktúránk, a kultúránk lépést tarthasson ezzel a gazdasági fejlődéssel.

Hogyan is kezdődött ez az egész? Sokan még most is azt mondják, hogy Kecskemét a balliberális kormánynak köszönheti a járműipari nagybefektetőt. És mi az igazság? Hogy egy percig sem szerepelt a szóba jöhető városok listáján, sőt a befektetői döntés után a nagyvonalúan beígért állami támogatás elmaradt. Azt a FIDESZ kormánynak kellett kifizetnie, a gazdasági válság kellős közepén, egy totálisan üresen átadott kasszából. Köszönjük!

Ezzel szemben most van egy miniszterelnökünk, Orbán Viktor, egy külgazdasági miniszterünk, Szíjjártó Péter, akik sorra hozzák a befektetéseket, fejlesztéseket a városoknak, maradéktalanul teljesítve ígéretüket. Minden egyes kormánytagnak hálásan köszönöm, hogy támogatják és segítik.

Minden felelős városvezető tisztában van azzal, hogy a Modern Városok Program olyan lehetőségeket biztosít, amelyek nélkül soha nem tudtunk volna megbirkózni bizonyos feladatokkal.

Kecskemét esetében ilyen volt a városi elkerülő, amelyre évtizedeket vártunk, és amelynek befejezése immár megvalósult.

A különböző programok keretében az egész városban építkezések zajlanak, sorra újulnak meg a bölcsődék, óvodák, iskolák, közösségi terek, sportlétesítmények. Ezrével épülnek családi házak, társasházak, és ahogy elérjük a történelmi belvárost, ott pedig állványerdő fogadja a látogatót. A kecskeméti főtér a vallási tolerancia fellegvára. Az itt található hét felekezeti egyház templomai közül felújítás alatt áll a katolikus Nagytemplom, a református templom, az Ó-zsinagóga, és nemrég készült el a piarista templom is.

Folytatódik a Kodály Intézet felújítása az egykori ferences kolostor épületében, valamint a Városháza felújítása, mely az európai szecesszió egyik legszebb gyöngyszeme.

Hát így néz ki most Kecskemét belvárosa.

Az október 13-ai választásoknak pedig hosszabb távon az is a tétje, hogy ez a mi belvárosunk a világörökség részét képezi-e majd, vagy hét templomával csak szimbólum marad azokra a sötét időkre, amikor Európában a kereszténység egyetlen oltalmazója Magyarország lesz.

Megnyugtató érzés az, hogy a Kormány időben biztosítja a fejlesztési forrásokat, a városi bankszámlákon ott vannak azok a pénzeszközök, amelyekkel folytatni lehet a munkát.

Az ellenzék a feladat és felelősségteljes munka fogalmát aligha ismeri. A meggondolatlan ígérgetésekből viszont kitűnik, hogy sokkal inkább a városi bankszámlák feletti hatalmat akarja megszerezni, hogy aztán szétcincálja az általunk precízen megalkotott stabil költségvetési gazdálkodást.

Ugyanakkor büszkén mondhatom el, hogy a kecskemétiek értékelik közös munkánkat, és kiveszik belőle a részüket. Velük együtt jött létre az a város, ahol jó élni, ahova jó megérkezni.

Nem akarjuk, hogy a főtéri hét templomunk és maga a kereszténység hungarikummá váljon. Nekünk valóságos hungarikumaink vannak: kulturális szempontból Kodály Zoltán és Katona József öröksége, a Cifrapalotánk, a kitűnő barackpálinkánk és természetesen a Kecskeméten gyártott és Európa-szerte ismert Piros Arany és Erős Pista.

Szeretnénk ezen az úton tovább haladni. De ez egyedül nem megy. Továbbra is szükségünk van arra a bizalomra és támogatásra, amelyet választóink és Magyarország kormánya eddig biztosított számunkra.

Kecskemét jelenlegi városvezetése vitatkozás, hadakozás helyett együttműködik, épít, gyarapít, a kecskemétiekre jellemző pozitív életszemlélettel tekint a jelenre és a jövőre.

A mi génjeinkben ott van az alföldi magyar parasztember szívós tenni akarása, szorgalma.

Ezzel szemben az ellenzék a paraszti életformából csak a morgást és a delelést tartaná meg.

Hajrá Kecskemét! Hajrá Magyarország!

Köszönöm a figyelmet!

 
 
 
PROGRAMOK