2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.01. kedd
 

Befőzőautomatákkal segítik a nagycsaládosokat

 
 
 

Ötven befőzőautomatát adtak át ma (hétfőn) Hetényegyházán, a Naplemente Idősek Klubjában. A készülékeket 30 nagycsaládos egyesület vitte el, akik a felosztják a családok között.

A korszerű befőzésben segítenek azok a készülékek, amelyeket ma (hétfőn) adtak át Kecskeméten. Ezekkel a korszerű gépekkel gyerekjáték eltenni a befőttet és a savanyúságot, ráadásul nem csak finom, de egészséges is lesz az így készült zöldség-gyümölcs.

- Bízunk abban, hogy ez az adomány újra feléleszti a befőzés régi hagyományát is, és újraélednek a közösségi befőzések is – mondta az átadó rendezvényen Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. – Ezzel gyakorlatilag minden zöldséget, gyümölcsöt tartósítószer- és vegyszer nélkül, hőkezeléssel tehetnek el a családok télire. Akár almalevet, zöldség- és gyümölcspüréket, bébiételeket is készíthetnek a családok a különböző programoknak köszönhetően, így egészségesebben táplálkozhatnak.

A Naplemente Idősek Klubjában 50 automatát vett át 30 nagycsaládos egyesület. A gépeket a családok felváltva használhatják majd, de tervben van egy-egy közös befőzés megszervezése is.

– Tartósítószermentesen, időt, energiát spórolva ápolhatjuk ezekkel a gépekkel a befőzés hagyományát, rakhatjuk el gyümölcseinket, zöldségeinket, amelyekre mi, kecskemétiek nagyon büszkék vagyunk – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, aki kiemelte, milyen fontosak a magyar nemzet számára a nagycsaládosok.

Összesen 80 automatát osztanak ki országszerte a következő napokban. A ötmillió forint értékű gépeket a Weninger Bt. kedvező áron ajánlotta fel. Az adományozásról a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete állapodott meg.

 
 
 
PROGRAMOK