2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.03. csütörtök
 

Zsolnay-cserepek és új kiállítás a város napján a Cifrapalotában

 
 
 

Többek között a Városháza régi Zsolnay-cserepeiből is vásárolhattak azok, akik ellátogattak ma (szerdán) a város napja alkalmából szervezett programokra a Cifrapalotába. A Kecskeméti Katona József Múzeum új tárlattal is készült erre a napra, melyet Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nyitott meg.

A Jövőkép és hagyomány – avagy ahová lépünk, lelet terem című kiállítás megnyitóján Szemereyné Pataki Klaudia először a régészeknek mondott köszönetet:

– Az a munka és az az ember feletti teljesítmény, amit itt az elmúlt években teljesítettek a városban, a megyében, csodálatra méltó. Nekik is egy életre szóló élmény lehetett, hiszen talán nem is gondolták, hogy ilyen leletanyagokkal találkoznak. Mi, kecskemétiek pedig örömmel fogadtuk az ásatások eredményeit – fogalmazott a polgármester.

Mint elmondta: összesen 33 helyszínen folytak a feltárások. Nagyon komoly leletanyag került napvilágra, melyekből például az is kirajzolódik, hogy a bronzkorban is városias életformát folytattak a mai Kecskemét területén élők.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezzel a csapattal, és a Katona József Múzeummal országra szóló eredményt tudtunk elérni. Hogy az a sok milliárd forintnem homoktúrásra fordítódott – mert bizony ilyen kritikákat is kaptunk. Az a gazdag leletanyag, amit most itt láthatunk, magáért beszélt – zárta gondolatait Szemereyné Pataki Kaudia.

A kiállítás megnyitón kívül más érdekes programmal is készültek a szervezők, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Katona József Múzeum. Délelőtt múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettek részt a kisiskolások a Kecskemét 650. kiállításon. Délután Negatívból pozitív címmel vetítést rendeztek a Kecskeméti Katona József Múzeum újonnan digitalizált üveglemezeiből, majd nyilvános tárlatvezetést tartottak a Kecskemét 650. kiállításában. Ezt követően 17 órától Wilhelm Gábor előadását lehetett meghallgatni Jövőkép és hagyomány – Kecskemét régmúltja az innováció mentén címmel.

A már említett új tárlat megnyitóját követően pedig egy nagyon érdekes program vette kezdetét, Végy régi cserepet – teremts új értéket! címmel. A Városháza csodálatos Zsolnay-cserepeiből lehetett – és lehet egészen addig – vásárolni, amíg el nem fogynak. A befolyt összegből a Városháza újabb turisztikai látványossággal bővül: a harangjáték bábjátékkal teljesedik ki. A tervezett bábjátékot Öveges László főépítész és Bán János, a Kecskeméti Médiacentrum vezetője mutatta be.

A Város Napja alkalmából hagyományosan megrendezett Gálaestre majd október 5-én, szombaton este 7 órai kezdettel kerül sor a Katona József Színházban. A rendezvényen kitüntetésekkel ismerik el a kecskemétiek munkáját, valamint ünnepélyes keretek között átadják a nemzeti címet színházunknak. (A gálaestet később felvételről sugározza majd a Kecskeméti Televízió.)

 
 
 
PROGRAMOK