2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.04. péntek
 

Kecskemét polgármestere harminckét milliárd forinttal adja át a várost a következő ciklusra

 
 
 

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét város polgármestere volt csütörtökön este a Kölcsey Kör vendége. A polgármester beszélt a hivatásról, a város helyzetéről és arról, hogy a város fejlődéséhez a lakosság szemléletváltozása is szükséges.

Bevezetőjében Szemereyné Pataki Klaudia szólt arról, hogy egy kampány időszak nem egyszerű senki életében sem. Olykor-olykor olyan megnyilvánulások, túlzott és tényeket mellőző kijelentések is napvilágot látnak, melyek máskor nem. Így ezeken érdemes gyorsan túllépni, hisz valójában nem erről szól a város vezetése, hanem a munkáról.

A polgármesteri alkalmasságról is beszélt. Ugyanis ez sokat vitatott kérdéssé vált az utóbbi időben. Elmondta, hogy a tizennégy év alatt, amikor a politikai ranglétra minden fokán szerepet vállalt, a tapasztaltak alapján most látja át a város életét.

Ezeket a tapasztalatokat más úton nem lehet megszerezni, csak hosszú és türelmes munka árán.

Beszélt arról, hogy a város folyamatosan alakul, átalakul, ehhez rugalmasan kell alkalmazkodni a város vezetésének is, hisz például az oktatás korábban a város irányítása alatt volt, most nem így van, tehát ebben a tekintetben teljesen más feladatok hárulnak az önkormányzatra. Olyan közegben kell ezekre és minden egyéb változásra reagálni, amelyben a társadalom, annak felfogása, elvárásai és igényei is folyamatosan változnak felénk. A polgármesternek az a feladata, hogy ezeket a szerteágazó változásokat tudja koordinálni és beépíteni a működésbe. Ez nem egyszerű.

Szemereyné Pataki Klaudia beszélt arról is, hogy az előző ciklusának elején milyen feladatokat tűzött ki maga elé és ezeket miként valósultak meg.

A polgármester beszélt a pénzügyi stabilitásról,a mely előfeltétele a további fejlődésnek. Említette, hogy

a bevételek az elmúlt öt évben emelkedő tendenciát mutattak. Ötven milliárdról hetvenöt milliárdra nőttek. Ezzel szemben a kiadások csökkenő tendenciát mutatnak. Stabil tartaléka van a városnak.

A város vagyona is nagymértékben emelkedett. Ebben sem mutat szégyent a város, sőt.

A szabad pénzeszközök tekintetében sincs okunk panaszra, összesen harminckét milliárd forint áll az önkormányzat rendelkezésére. Tíz évvel ezelőtt ez mínusz kétmilliárd volt.

Ez azt jelenti, hogy a polgármester harminckét milliárd forinttal adja át a várost a következő ciklusra.

Említést tett arról is, hogy ebben az évben szeptember 15-ig az adófeltöltéssel már teljesítették a 2019-es egész éves adóbevételi tervet. Ráadásul ehhez még decemberig egy komolyabb összeg is érkezik majd.

Az adóbevételekről szólva 2014-ben a város összes adóbevétele több mint nyolcmilliárd forint volt, 2018-ben pedig ez meghaladta a tizenkét milliárd forintot. A polgármester kijelentette Kecskemét ezen a téren sem áll rosszul.

Nagyon vonzó lett Kecskemét. Szívesen jönnek ide a cégek, vállalkozások, hiszen befektetői szempontból nagyon jó a környezet.

A polgármester elmondta, nagyon sok kritika éri, hogy Európai Uniós forrásból fejleszt a várost. Igen, azzal kezdte, mondta a polgármester. Ez az összeg huszonhárom milliárd forint.

De ma már ott tart az önkormányzat, hogy az elmúlt öt évben száztizenhat milliárd forintot költött fejlesztésre.

Ennek az összegnek pedig csak töredéke a huszonhárom milliárd forint.

 
 
 
PROGRAMOK