2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.04. péntek
 

Miniszteri elismerés a máltaiaknak

 
 
 

Miniszteri elismerést vehetett át a napokban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Alföldi Régiója nevében Rigóné Kiss Éva, a szolgálat ügyvezetője. Pogácsás Tibor a helyi önkormányzatok napja alkalmából részesítette helyi önkormányzatokért miniszteri díjban a kecskeméti központtal működő máltaiakat. Az elismerést hétfőn a Belügyminisztériumban adták át.

Az elismerésre a kecskeméti önkormányzat terjesztette fel a szeretetszolgálatot. Az indoklásban az áll: 30 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél- Alföldi Régiója.

A Máltai Szeretetszolgálat missziójának és hitelességének megőrzése érdekében rendszeresen szerveznek lelki és közösségi alkalmakat. Bíznak abban, hogy munkájukkal – ha megszüntetni nem is – enyhíteni tudják mások szenvedését.

A Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméten állandó és időszakos programokat szervez. Kiemelkedő szakmai rendezvényeik közül külön említést érdemel a Szent Imre Katolikus Óvoda és Iskolával, a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával és a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Szakközépiskolájával megvalósított „4000 lépés a szolidaritásért” rendezvény.

A szolgálat az ifjúság bevonásával számos karitatív tevékenységet végez.

Ilyen a „72 óra kompromisszumok nélkül” elnevezésű program, melyben fiatalok segítenek szolgálatukkal rászoruló embereket. Több fiatal vesz részt az évente megrendezésre kerülő erdélyi mozgássérült táborban is.

Az ifjak számos rendezvényen, programon részt vettek a lebonyolításban és ellátták a nappali melegedőben a szombati-vasárnapi ügyeleteket.

A Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió önkéntesei és munkatársai a kecskeméti közélet meghatározó szereplői. Ellátják a Városi Civil Kerekasztal gesztori feladatait, a Hírös Kertész Egyesülettel közös kulturális esteket szerveznek, a Rózsahölgyek Társaságával közös karitatív programokat hajtanak végre. Évről évre megrendezik a Keresztény-Polgári bált és a Piarista kerti ünnepélyt.

A Népkonyha, Nappali Melegedő, a Családok Átmeneti Otthona, az Utcai Szociális Gondozó Szolgálat, a Régiós Diszpécser Szolgálat, a Régiós Krízisautó Szolgálat, a Hajléktalanok Háziorvosi Rendelője, a Komplex Hajléktalanellátó és Rehabilitációs Központ, a Ruha és Adományraktár, az Ebédhordó Szolgálat, a Szociobusz Szolgálat, a Homoki Varázskert Szociális Szövetkezet működése a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél- Alföldi Régió munkatársainak elhivatott, lelkiismeretes, áldozatos munkájának köszönhető.

 
 
 
PROGRAMOK