2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.06. vasárnap
 

Az állatok védőszentjére emlékeztek

 
 
 

Assisi Szent Ferencre, az állatok védőszentjére emlékeztek pénteken délelőtt a Műkerti kápolna előtt a Wojtyla Barátság Központ szervezésében. A rendezvény vendégei között sok négylábú is volt, ugyanis képviseltette magát az ünnepségen a Kecskeméti Vadaskert, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány illetve a Kisfái Kutyakiképző Sport Egyesület is.

Az ünnepi műsorban fellépett Szabó Sándor tárogatóművész, Bartus Bertalan, a Katona József Gimnázium diákja szavalt, a Műkerti Általános Iskola diákjai pedig egy népdalcsokorral készültek a rendezvényre.

A városvezetés nevében Lévai Jánosné, a térség önkormányzati képviselője, az Egyházügyi Munkacsoport vezetője köszöntötte a megjelenteket, felidézve Assisi Szent Ferenc életét, tanításait. Kiemelte, ő egyike azoknak a szenteknek, akik a XXI. század embere számára is példakép lehet.

– Szent Ferenc isten szegénykéje. Egészen az Istennek akart élni, egészen a szegény Jézust akarta követni. Kövessük Ferencet az egyszerűségben, az isten iránti szeretetben, hűségben! - kérte Lévai Jánosné.

Assisi Szent Ferenc jelentőségéről beszélt Bajkó Zoltán, Izsák plébánosa, majd Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója mutatta be munkájukat.

Ezt követően tartott ünnepi beszédet dr. Pintér Gábor, Belorusszia pápai nunciusa.

– Szent Ferenc képes volt megteremteni azt a harmóniát, amely boldoggá teheti az embereket. A természettel való összhang és az Istennel való kapcsolat adta meg számára a lelki nyugalmat, ezt kívánom mindenki számára – mondta a pápai nuncius.

Végül Csikai Gyula, a Kisfái Kutyakiképző Sport Egyesület elnöke ismertette munkájukat, majd bemutatót is tartottak a rendezvényen. Ezután a Wojtyla Ház ünnepélyesen örökbe fogadta a vadaskert csacsiját, vállalva, hogy gondoskodik ellátásának költségeiről.

 
 
 
PROGRAMOK