2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.06. vasárnap
 

Átadták a Katica bölcsődét Homokbányán

 
 
 

Négy csoportos bölcsőde épült Homokbányán. A több mint 357 millió forintos európai uniós támogatás segítségével megvalósuló, különleges, katica formájú épületet ma (pénteken) adták át. Jelenleg, a beszoktatás idején 32 kisgyermek használja, csúcsidőben pedig 60-an nyüzsögnek majd a világos, kertkapcsolatos csoportszobákban és a gyönyörű, zöld udvaron.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében kiemelte, nagyon jó látni, ahogy Kecskemét egykori szégyenfoltja az újabbnál újabb épületeknek köszönhetően egyre színesebbé válik, lassan levetkőzve ezt a jelzőt. Nagyszerű dolog, hogy ennek a csodálatos épületnek köszönhetően újabb hatvannal bővült az eddigi nyolcszáz bölcsődei férőhely, de a fejlesztés itt nem áll meg. A katonatelepi bölcsőde forrása is megvan, ott is kezdődhet hamarosan az építkezés. Ez további 8 csoporttal, vagyis 100-120 férőhellyel növeli majd a bölcsődei férőhelyek számát.

– Az épület kialakítása különleges, ugyanis nem a hagyományos bölcsődei formát követi, hanem már az óvodai elosztásra hajaz – mondta Szécsény Balázsné bölcsődevezető. – Négy magas belterületű, világos csoportszoba van, mindegyikhez tartozik egy tágas fürdőszoba. Ez a szoros kapcsolat pedig segíti, hogy a nevelő nem szakad el a csoportjától akkor sem, amikor valamelyik gyermeknek szüksége van annak használatára. Szemmel tudja tartani a kicsiket, akik szintén láthatják őt, míg nincs a teremben – ecsetelte az előnyöket az intézményvezető.

Kristóf Attila, az épület tervezője elmondta, gyermekkorában nagyon szerette a bogarakat, katicákat, és kedves ötletnek tűnt, hogy a közösségi tér, az épület csuklópontja egy katicára hasonlítson.

– Egy különleges mérnöki létesítményről van szó, ez egy ellipszoid alakzatú tér, amit rétegragasztott tartókkal fedtünk le, kéthéjú tetőfedéssel, ami az „Év fedése pályázaton” 3. helyezést ért el – emelte ki a tervező.

Gombkötő Márk, a kivitelező lajosmizsei Gomép Kft. ügyvezetője elmondta, a tervező egy művészember, itt is látszik, hogy ez egy művészi szinten megtervezett bölcsőde. A kivitelező pedig ilyenkor igen nehéz helyzetben van, mert meg kell valósítania azt, amit a tervező megálmodott. „Fel kellett ugyan kötni a fehérneműt”, de a szakmában már jól ismert – öt Nívó-díjas középületet tervező – cégnek nem okozott problémát.

– A tervező végig követi az építés folyamatát, mindig konszenzusnak kell születni, és végig hozzá kell járulnia az apró kis változtatásokhoz, amikor a művészi elgondolás gyakorlati megvalósítása zajlik.

A megvalósítás pedig jól sikerül, gyönyörű lett az épület, ahol szeptember eleje óta folyik a beszoktatás. Jelenleg 32 kisgyermek használja a rendkívül modern és különleges épület tereit, a létszám pedig végül hatvan főre bővül majd a közeljövőben.

 
 
 
PROGRAMOK