2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.06. vasárnap
 

Négymilliárddal járul hozzá az állam a TERMOSTAR energetikai beruházásához

 
 
 

Négymilliárd forint vissza nem térítendő támogatással egészíti ki az állam a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. megújuló energia alapú hőtermelésre, valamint a távhőrendszer korszerűsítésére és bővítésére irányuló átfogó fejlesztési projektjének finanszírozását. Mindezt ma (szombaton) délután jelentette be Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője Kecskeméten.

A beruházáshoz a társaság 3,6 milliárd forint összköltségű pályázatot nyújtott be sikeresen a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programhoz, így a mintegy 26.000 tonna/év CO 2 megtakarítást eredményező, stratégiai szintű energetikai beruházás összességében több mint 7,6 milliárd forintból valósulhat meg. Minderről október 5-én Kecskeméten tartott közös sajtótájékoztatót Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója.

A polgármester elmondta, három előnye is van ennek a beruházásnak. Egyrészt ez a beruházás segíti a levegő minőségének javítását. Továbbá a szolgáltató 40 ezer fogyasztója zöld energiával fűti majd otthonát, és kapja majd a melegvizét, de új területek bekötésére is lehetőség nyílik a projektnek köszönhetően.

A TERMOSTAR így felzárkózik a Hi-tech technológiához.

Esély lesz továbbá arra is, hogy a szolgáltatók egy együttműködésen is elgondolkodjanak. A ’Velünk zöldül Kecskemét’ elnevezésű fejlesztési projekt új kaput nyit a zöld energia felhasználására a kecskeméti távhőszolgáltatásban. A beruházás célja a hosszú távon fenntartható, környezettudatos, megújuló energián alapuló, hatékony távhőszolgáltatás megvalósítása, amely európai színvonalon szolgálja ki a lakossági és nagyfogyasztói igényeket.

A TERMOSTAR Kft. a környezettudatos gondolkodás mellett elkötelezett szolgáltatóként - a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott fő célkitűzésekkel összhangban – hatékony és versenyképes szolgáltatással kívánja ösztönözni a távhőszolgáltatás, mint kiemelten környezetbarát fűtési mód további elterjedését. A beruházás meghatározó eleme a város déli iparterületén létrejövő, megújuló energiát hasznosító zöld fűtőerőmű, valamint az új és már meglévő fűtőműveket összekötő, egységes távhőhálózat kialakítása, amely nagy mértékben növeli a kecskeméti távhőszolgáltatás energiahatékonyságát.

Az átfogó fejlesztési projekt keretében a 4 milliárd forint állami támogatás felhasználásával kialakításra kerül a társaság új, zöld fűtőművét befogadó telephelye Kecskemét déli iparterületén, egy 5 MW teljesítményű faapríték tüzelésű kazán, valamint a különálló vezeték rendszereket összekötő, s ezzel egységes, hatékony távhőrendszert létrehozó, összességében 4,6 km hosszúságú távvezeték szakaszok.

A beruházás szorosan kapcsolódik ahhoz a két sikeres pályázathoz, amelyet 2017-ben nyert el a TERMOSTAR Kft.. A társaság 3,6 milliárd forint összköltségű pályázatot nyújtott be a KEHOP 5.3.1. és KEHOP 5.3.2. programjára. Ennek felhasználásával a társaság új telephelyén üzembe áll egy 20 MW teljesítményű kazán, amely a faapríték mellett városi zöld biomassza hasznosítására is alkalmas. Szintén ebből a forrásból valósul meg a Szultán utcai telephelyet a dinamikusan fejlődő Nyugati Városkapu térséggel összekötő távvezeték, amelynek köszönhetően létrejön az újabb nagy fogyasztók távhőre kapcsolódását is lehetővé tevő kecskeméti távhőgyűrű.

A várhatóan 2021 év végére megvalósuló stratégiai szintű energetikai beruházás eredményeképpen a kecskeméti távhőszolgáltatás európai színvonalú technológiával, korszerű, környezettudatos, fenntartható módon szolgálhatja ki a megnövekedett fogyasztói igényeket. A város déli iparterületéről a Széchenyiváros központjáig kiépített távvezetéknek köszönhetően számos közintézmény és ipari fogyasztó számára is elérhetővé válik a környezettudatos, megújuló energiára alapuló távhőellátás.

Palkovics László egy másik projektet is beharangozott: mint kiderült, a háztartásokat szeretnék ellátni olyan okos mérőkkel, amelyekkel lehet majd programozni az energia felhasználását.

 
 
 
PROGRAMOK