2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.06. vasárnap
 

Kecskemét kiválóságait díjazták a Város Napján

 
 
 

A hagyományok szerint idén is gálaműsorral ünnepelték Kecskemét Város Napját a Katona József Színházban. A szombat esti rendezvényen adták át a legrangosabb helyi díjakat is. A Kecskemét Város Díszpolgára kitüntető címet dr. Farkas Gábor, Ybl-díjas építész vehette át Szemereyné Pataki Klaudia polgármestertől.

Október 2-a Kecskemét Város Napja. Ennek tiszteletére régi hagyomány szerint gálaestet rendeznek a Kecskeméti Katona József Színházban. Az idei gálaműsor házigazdái Kurucz Éva és Kőszegi Ákos voltak. Kodály Zoltán városához hűen, a rendezvény az Aurin Leánykar énekével vette kezdetét. A kórus, a változatos műsort könnyű zenei kikacsintással zárta, és az idén 50 éves Beatles együttes egyik számával búcsúzott a hallgatóktól. Az est folyamán sorban olyan fellépők követték egymást a színpadon, akik az elmúlt években nemzetközi vagy hazai kitüntetésekben és díjakban részesültek.

A zenei felvezetést követően Szemereyné Pataki Klaudia köszöntötte a gálaműsor közönségét. Beszédében kiemelte, hogy a rendezvény, azok előtt tiszteleg, akik áldozatos munkájukkal az élet különböző területein tevékenykedve segítették elő a város előrehaladását,- s akikkel sok esetben neki is volt szerencséje együtt dolgozni.

Az első elismerést Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester adta át a 2018/19-es tanév Kecskemét város Polgára leszek verseny első díjazottjainak, az Arany János Általános Iskola Aranykör csapatának (tanulók: Bende Nóra, Cserényi Helga, Faragó Bulcsú és Szántó Anna, tanáruk: Lórné Molnár Tünde).

Ezt követően dr. Máttyássy Adriennt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Pszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosát, a Kecskemét Városért Egészségügyi Díj egyik idei tulajdonosát köszöntötték. Ezt az elismerést a közgyűlés azok részére adományozza, akik kimagasló teljesítményt nyújtanak Kecskemét egészségügyi ellátásában. A díjhoz Gaál József alpolgármester gratulált.

A Kecskemét City Balett zajos sikerrel mutatta be Piros Aranyak és Erős Pisták című produkcióját. A kecses mozgású táncosok fellépését a Bozsó János-díj átadása követte. A neves elismerést dr. Salacz László országgyűlési képviselő nyújtotta át Bella Rózsa, Pilinszky János-díjas grafikusművésznek.

A Kodály Iskola tanáraiból (Héjja Bella, Szegedi Ildikó és Vadas László) álló Zönge zenekar ízes magyar népzenei műsorát követően, Erdei Pétert, a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet vezetőjét ismerték el zenei területen végzett munkásságáért, a Kodály Zoltán-díj odaítélésével - a neves karnagy külföldi koncertje miatt személyesen sajnos nem tudott részt venni az eseményen.

Dunai Tamást, a kecskeméti Katona József Színház művészét 70. születésnapja alkalmából lepték meg. S ezúttal az ünnepelt hozott ajándékot: verssel és zenével örvendeztette meg a közönséget. Produkciója után Pál Attila színművész vette át dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselőtől a Katona József-díjat.

Fellépett a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató 2019-es, Kamara Virtuózok elnevezésű évadának nyertese, a TanBorEn Trio is. A fiatal zenészek lüktető, ritmikus műsorát követően Gaál József alpolgármester a Kada Elek-díjat adta át Öveges Lászlónak, Kecskemét főépítészének – a városfejlesztési folyamatokban végzett elévülhetetlen érdemeiért.

Ezután egy különleges műsorszám következett a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia sportolóinak előadásában. A gyerekek Kosár Szív című koreográfiája került színpadra, amellyel Gereben Lívia, leukémiával küzdő kosaras jótékonysági műsorára készültek. Majd Cseke Péter direktor kaposvári egyetemistái (Cseke-osztály) mutatták be Lili bárónő vizsgájának fináléját.

Az est végére maradt a legrangosabb városi elismerés átadása. A Kecskemét Város Díszpolgára kitüntető címet, a közgyűlés négyévente ítéli oda, azoknak a kiváló személyiségeknek, akik a közélet kiemelkedő alakjai és alkotó, tudományos tevékenységükkel segítik a város fejlődését. A címet dr. Farkas Gábor, Ybl-díjas építész kapta. Az elismert építész a megtisztelő díjat Szemereyné Pataki Klaudia polgármestertől vette át.

Az este utolsó műsorszáma a Kecskemét City Balett művészi koreográfiája volt. Barta Dóra táncosai a nagy sikerű Carmina Burana című előadásukból mutattak be egy részletet.

A magasztos hangulatú rendezvény megkoronázásaként Fekete Péter államtitkár adta át jelképesen Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek és Cseke Péter színházigazgatónak a Katona József Színháznak ítélt nemzeti színházi minősítést. Cseke Péter, rövid köszönőbeszédében elmondta, hogy a megtisztelő elismerés a város és a színház közös érdeme, de minden kecskeméti haszonélvezője lesz.

 
 
 
PROGRAMOK