2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.08. kedd
 

Több mint 100 tanuló kezdheti meg a gyakorlati képzést a KÉSZ új tanműhelyében

 
 
 

Az egyre fokozottabban jelentkező munkaerőhiányra megoldásként saját gyakorlati képzőhelyet hozott létre a KÉSZ Csoport Kecskeméten. A tanműhely, amit kedden délelőtt adtak át, a magyar tulajdonú cégcsoport szakképzési stratégiájának első pillére.

100 tanuló kezdi meg a gyakorlati képzést 6 építőipari szakmában, egy új, korszerű, minden technológiai elvárásnak megfelelő létesítményben. A KÉSZ Csoport célja, hogy a Szakképzés 4.0 rendszerében Vállalati Képzőközponttá váljon. Több mint 700 m2-en, Kecskeméten, megújult környezetben kezdődött meg a fiatalok képzése hegesztő, épület- és szerkezetlakatos, villanyszerelő, gépi forgácsoló, CNC forgácsoló és mechatronikus karbantartó szakmákban.

A KÉSZ Csoport a tanműhely-fejlesztés során egy új épületrészt hozott létre, amely a legmodernebb körülményeket biztosítja a gyakorlati szakképzésben résztvevők számára. A gyakorlati képzőhely kialakításakor elsődleges szempont volt a minőségi oktatás, valamint barátságos, újgenerációs körülmények biztosítása. A pályaorientációt a tanműhely részeként egy 3D virtuális valóság tér segíti az oktatást, itt játékosabban lehet megismerni, kipróbálni egyes építőipari szakmákat.

A Tanműhely a KÉSZ Csoport beruházásban az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg. Az ünnepélyes átadón a létesítmény szalagját Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Varga Mihály, a KÉSZ Csoport elnöke, valamint Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatója vágta át.

Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy mára kritikussá vált a szakképzett munkaerő hiánya, amely az ország versenyképességének és a gazdasági növekedésének komoly akadálya lehet. – Elérkezett az idő arra, hogy a jelentős nagyvállalatok bekapcsolódjanak a szakképzésbe. Ezzel a minden követelménynek megfelelő tanműhellyel megtettük az első lépést, hogy a KÉSZ Csoport, mint piacvezető építőipari vállalatcsoport aktív szerepet vállaljon a szakképzésben és támogassa a Szakképzés 4.0 stratégia megvalósulását - hangsúlyozta Vida Tamás.

 
 
 
PROGRAMOK