2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.10. csütörtök
 

Hiánypótló kiadvány jelent meg Kecskemét szecessziós építészetéről

 
 
 

Kecskemét szecessziós építészete I. címmel hiánypótló kötet jelent meg a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Kecskeméti Lapok Kft. kiadásában. A szerző, Ifjú Gyergyádesz László célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az alapokra, a célokra, amelyek folytán kialakult a város főtere. A kiadványt kedden délután mutatták be a Cifrapalotában.

Kedden délután mutatták be ifj. Gyergyádesz László Kecskemét szecessziós építészete I. című kötetét a város egyik leghíresebb szecessziós épületében, a Cifrapalota dísztermében. A kétnyelvű, magyar és angol könyv hiánypótló jellegű, ugyanis Kecskemét országosan is kiemelkedő jelentőségű szecessziós építészetéről eddig nem jelent meg összefoglaló kiadvány.

Az októberben kiadott első kötetben többek között olyan emlékekről olvashatnak, mint például a Városháza, Lechner megvalósulatlan víztornya, a Cifrapalota vagy Balatoni Farkas Ignác sírkápolnája a Szentháromság temetőben.

A bemutatón Hörcsök Imre, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke elmondta örül, hogy a könyv a szecessziós Városháza felújításának idején jelenik meg, és hogy a 111 oldalas kötet kultúrtörténeti ismereteink bővítésén túl emléket állít az irányzat építészeinek is.

A kötetet eredetileg Keserü Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész, az MMA rendes tagja mutatta volna be. Betegség miatt levélben küldte meg elemzését az érdeklődőknek.

Az októberben kiadott első kötetben (a 2. a jövő év nyarán várható) olyan emlékekről olvashatunk, mint például a Városháza, Lechner megvalósulatlan víztornya, a Cifrapalota, Balatoni Farkas Ignác sírkápolnája a Szentháromság temetőben, Kada Elek polgármester hunyadivárosi nyaralója vagy a már lebontott II. városi bérház az egykori „Don-kanyarban”.

A szerző egyes emlékeket elsőként mutat be részletesebben, s természetesen a már szélesebb körben ismert épületekről is olvashatóak és láthatóak benne újdonságok, pontosítások. A könyvben leírtakat gazdag illusztrációs anyag támasztja alá, így korabeli képeslapok, fotográfiák, tervrajzok, sőt térkép és légi felvétel is segíti az olvasókat abban, hogy minél inkább otthon érezhessék magukat a századfordulós Kecskeméten, a város „aranykorában”.

 
 
 
PROGRAMOK