2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.10. csütörtök
 

Jégpálya nyílt a szabadidőközpontban

 
 
 

Megnyitotta kapuit a sportolók előtt az ideiglenes jégpálya a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban szerdán délután. A létesítményben közel fél évig gyakorolhatnak majd a jégkorongozó és korcsolyázó sportolók.

Örömmel vették birtokba a kecskeméti jégkorongos fiatalok az új, 40x20 méteres ideiglenes jégpályát a Benkó Zoltán Szabadidő központban a szerdai hivatalos átadón. A legfiatalabb korosztályok képviselői már profin mozognak a pályán, és versenyekre is rendszeresen járnak. Mától kezdve fél éven keresztül tovább gyakorolhatnak Kecskeméten, ezzel is mélyítve tudásukat.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester kiemelte, ez egy sporttörténeti esemény, hiszen a jeges sportok képviselői egy új időszakos épületet kaphattak. A város kifejezett törekvése, hogy 21. századi körülményeket teremtsenek a sportágak és a sportolók számára. Ezért is támogatta az önkormányzat a jégpálya felállítását.

Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára elmondta, 1986-ban Gubicz László volt az a Kecskemétről származó versenyző, aki OB I-es mezben pályára léphetett a Jászberény színeiben. Ma már arra is lehetősége van az itt gyakorló fiataloknak, hogy hazai színekben jelenhessenek meg a jövőben.

2017-ben fogadta el a Magyar Kormány a Hircsák István-programot, amelynek köszönhetően jégpályák épülhetnek országszerte. Elsősorban a megyeszékhelyeket célozták meg, így Kecskeméten is elkészült már egy terv, amely egy állandó jégpálya építéséről szól. Országszerte az elmúlt két évben 8 állandó és 40 ideiglenes jégpálya épülhetett meg eddig, így jó esélye van arra, hogy a kormány támogatja majd az újabb beruházásokat is.

A KESI jégkorong szakosztályának idén már 60 igazolt versenyzője van. Kecskeméten 2017-ben merült fel először egy jégkorong szakosztály megalapításának ötlete. Ahogyan azt Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonporfit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, akkor a legnagyobb probléma az volt, hogy növendékeket kellett toborozni, jégpálya nélkül azonban ez komoly nehézségekbe ütközött, hiszen sokszor másik településre kellett a gyerekeket edzésre vinni. Kiemelte, talán ezek a szülők a legnagyobb hősök. Ma azonban már 60 igazolt fiatal jégkorongjátékos örülhet annak, hogy kifejezetten kulturált környezetben, helyben járhat edzésre. Ez egy hatalmas lépés a szakosztály életében.

A jégpályát állami támogatás mellett adományozó cégek és az önkormányzat közösen finanszírozták. Nem véletlen, hogy a helyszínen Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert egy jégkorongmezzel és a szakosztály sportolóiról készült képpel is megajándékozta az egyik támogató – a gyermekek őszinte mosolya mellett ezzel is megmutatva, mennyire örülnek a sportolók és szüleik is az új sportlétesítménynek.

 
 
 
PROGRAMOK