2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.13. vasárnap
 

Játszóterek környezetét tették rendbe a fiatalok

 
 
 

Szorgos kezek szedték ma a szemetet és gereblyéztek lehullott leveleket Kecskemét játszótereinek környezetében - példát mutatva mindenkinek, hogy mi magunk is tehetünk azért, hogy lakókörnyezetünk tisztább és szebb legyen. A 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű programot az evangélikus, a református és a katolikus egyház szervezi évről évre.

A Gyenes téri játszótér környezetében a lehullott falevelek rendeződtek szép lassan kupacokba. Itt találkoztunk Gáspár Andrással, aki a Felvidékről érkezett. A fiatal önkéntes elmondta, hogy kisebb csapatokban dolgoznak az akció keretén belül. Egyesek játszótereket festenek, mások lakásokat, de olyanok is vannak, akik a Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlották fel segítségüket.

Sipos Rita Veronika már négy éve lelkes résztvevője a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű programnak, két éve pedig szervezői feladatokat is ellát.

,,A mi jelszavunk az, hogy több vagy, ha adsz, és én hiszek az adás örömében, hogy mindannyiunknak meg kell osztanunk önmagunkat másokkal. Szerintem ez egy tökéletes alkalom arra, hogy bizonyítsuk azt, hogy tényleg az Isten szeretetén kívül mások szeretete a legfontosabb az életünkben" - fogalmazott a fiatal lány.

A programban részt vevő önkéntes fiatalok mellé az adott városrész képviselői is odaálltak. Ők is gereblyét vagy seprűt ragadtak, és együtt varázsolták tisztává a környéket. A fiatalokat a Gyenes téren Hörcsök Imre segítette.

,,Nagy örömmel fogadtam mint a körzet képviselője, amikor ez a felajánlás érkezett a fiatalok részéről.

Magam már több mint 10 éve ismerem ezt az akciót egyházi kapcsolataim révén. Először csak középiskolásokkal találkoztam, de mint azt a Kecskeméti Televízió péntek esti Kiemelő magazinjában hallottam, már fiatalabb korosztályból is jelentkeznek önkéntesek. Igazán elismerésre, dicséretre méltó ez a magatartás, ez a hozzáállás, hogy fiatalként környezetük rendbetételére, a játszóterek esetleges felújításában való részvételre vállalkoznak. A közösségért dolgoznak, egymással, együtt, jó hangulatban. Egy nagyon hasznos célt valósítanak meg" - emelte ki a képviselő. Hozzátette, hogy titkon reméli, hogy a környékbeli lakók az ablakokból mindezt látják, és ők is kedvet kapnak ahhoz, hogy segítsenek szebbé tenni Kecskemétet.

A Széchenyi sétányon is található egy játszótér, ahol bőven akadt ma munka. Egy másik lelkes önkéntes csapat ezt a területet tette rendbe. Nemcsik Mátyás, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy nagyon jó hangulat alakult ki a közös munka alatt. Az önkéntes akció alkalmat adott egymás megismerésére, a mókázásra. A vidámság mellett azonban azt is pontosan tudják a fiatalok, hogy miért dolgoznak.

,,Régóta önkénteskedem, olyan 2-3 éve. Szeretem azt az érzést újra és újra átélni, hogy valamit adok, de tudat alatt kapok is, mivel segítek más embereknek" - árulta el Solymosi Gábor.

Nemcsik Mátyás kiemelte, hogy szerinte fontos, hogy

,,ne csak elvárjuk akár a várostól, akár bármilyen szolgáltatótól, hogy tegyen a lakókörnyezetünkért, hanem mi magunk, a lakók is tegyük meg azokat az alapvető dolgokat, amelyeket nyilvánvaló, hogy egyszerű eszközökkel, akár egy kis figyelemmel és erőráfordítással meg tudunk tenni."

A délután folyamán pedig a Katona József utca-Erkel Ferenc utcai játszótér is megszépült. Ezen a helyszínen Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője állt a fiatalok mellé.

A csapat itt is szemetet szedett, valamint összegereblyézte a földön heverő leveleket.

 
 
 
PROGRAMOK