2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.24. csütörtök
 

Folytonosság és felelősség – Ismertette programját Kecskemét polgármestere

 
 
 

„Ahhoz, hogy érdemi munkát végezhessünk, továbbra is várospolitikára és nem pártpolitikára van szükség" – emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ma (csütörtökön) délelőtt az új képviselőtestület alakuló Közgyűlésén, amikor ismertette a következő öt évre vonatkozó programját.

A polgármesteri eskütételt követően Szemereyné Pataki Klaudia második városvezetői ciklusát kezdte meg, és az alakuló Közgyűlésen ismertette programját. Kiemelte, a legfontosabb a célok, a faladatok meghatározása, és azon területek kijelölése, melyek az elkövetkezendő öt évben kiemelt figyelmet kell, hogy kapjanak. Ennek alapja pedig, hogy az itt élő választópolgárok mit várnak el.

– Két alapelv és egy személyes motiváció az, ami vezérel. A folytonosság és a felelősség, valamint a hit abban, hogy ez a város mindig jobbra és jobbra érdemes. Ahogy azt a kampányban is mondtam, ez a város mindig félúton lesz. 650 éve látjuk azt, hogy folyamatosan fejlődik, és minden egyes fejlődési állomása hoz magával újabb célokat, folyamatokat és elvárásokat. Nagy öröm az, hogy a város lakói ilyen szerencsés környezetben élnek, hogy egy folyamatos fejlődési tendenciának lehetnek részesei – mondta a polgármester, majd megköszönve a második ciklus lehetőségét, tíz pontban fogalmazta meg programját.

1. A közösségi közlekedés megoldása

Az elmúlt hónapokban több mint 7000 ember véleményét kérdezték ki közvéleménykutató cég segítségével, hogy megtudják, az itt élők hogyan képzelik el Kecskemét közlekedését, milyen fejlesztéseket várnak. Ez alapján egy új típusú közlekedési modell kialakítása kezdődik. Ennek kidolgozása már megindult, megjelentek az erre vonatkozó közbeszerzési kiírások is. A novemberi közgyűlés egyik témája is az lesz, hogy az új javaslatokról és ajánlatokról döntsön a képviselőtestület.

2. A közlekedési infrastruktúra továbbfejlesztése

Az ipari fejlődésnek vannak kedvező és kedvezőtlen oldalai is. Előbbiek közé tartozik, hogy a város ipari központtá vált, és egy új gazdasági erőtér alakult ki vidéken. A negatív hatások elsősorban a közlekedési infrastruktúrában jelentkeznek, annak fejlesztését kell tovább folytatni.

– A fejlesztések konfliktusokkal járnak a környezetvédelem, a zöldfelületek és a lakóterületek felhasználása és érintettsége szempontjából, hiszen nem egy új városszerkezetben tervezünk, hanem egy meglévő, már lakott városi térben kell gondolkoznunk, ahol nagyon sok érdeket kell figyelni, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk. Ez hatalmas felelősség, a cél, hogy mindezt komplexen, a legkisebb sérüléssel járóan oldódjon meg – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

3. Városüzemeltetés

Vannak, akik lakóként, és nem polgárként használnak városrészeket – fogalmazott a polgármester, utalva például a hulladékproblémára, az illegális szemetelésre. A városüzemeltetés feladata egyre nehezebb, szerepe egyre nagyobb. Munkájukat segíteni kell, ehhez pedig szükség van a városban élők szemléletformálására is.

4. Ifjúság

Az oktatásnak mély, több száz éves hagyományai vannak Kecskeméten, ennek köszönhető, hogy nemcsak a városból, a megyéből, de a régióból is sok diák tanul városunkban. A polgármester kiemelte, a vidéki városok közül elsőként Kecskemét volt az, ahol a meglévő főiskola nemcsak megmaradt, de egyetemként fejlődött.

– Egyetemvárost kell építenünk. Ehhez szükség van az ifjúság bevonására, fel kell kutatni a csatornákat, melyekkel el lehet érni őket. Emellett kiemelten kezelendő feladat a tehetséggondozás. Cél, hogy a fiatalok maradjanak és tanuljanak, majd éljenek itt, akik pedig más városokban tanulnak tovább, térjenek vissza, segítsék a város fejlődését – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia.

5. Idősek

Az itt élő idősek hatalmas tudással, tapasztalattal, kitartással bírnak, ezzel segítik a várost. A CédrusNetet, mely a bevonásukat és az együttműködést szolgálja, tovább kell fejleszteni.

6. Családok

Egy egészséges társadalom alapja a család. A családok együttesen formálják azokat a közösségeket, amelyekre méltán lehet Kecskemét büszke. Fontos hogy jól érezzék magukat a városban, abban a városrészben, ahol élnek. Ehhez szükségesek az infrastrukturális fejlesztések, szükség van közösségi házak és közösségi terek kialakítására a városrészekben, és fel kell mérni azokat az újszerű igényeket, amelyek a város szabadidős sportlétesítményeinek aktív kihasználhatóságát és fejlesztését jelentik.

7. Kultúra

Kecskemét mindig is gazdag volt a kultúrában. Ám nemcsak értékmegőrzésre, hanem értékteremtésre is szükség van azokban a kulturális műhelyekben, amelyek gyökeresen és hagyományos jelen vannak a város életében. Az alapok jók, ezekre lehet építkezni – mondta a polgármester.

8. Közbiztonság

A közbiztonságra, mint minden nagyvárosban, rendkívül nagy figyelmet kell fordítani. Ez az előző ciklusban már megkezdődött – utalt vissza az elmúlt évekre Szemereyné Pataki Klaudia –, a telepített térfigyelő kamerák hatása jól mérhető, a jövőben az új parkokat, szabad közösségi tereket zárhatóvá és védhetővé kell tennünk, hiszen az értéket meg kell becsülünk, és meg kell védenünk.

9. Társadalmi felzárkóztatás

Mint minden nagyvárosban, Kecskeméten is jelen van a szegénység és a szociális rászorultság. Közös felelősségünk, hogy ne hagyjuk magukra ezeket az embereket. Fontos a civilekkel, magánszemélyekkel, egyházi szervezetekkel való együttműködés, és fontos, hogy ne csak egy-egy célcsoportot segítsünk, a képviselő testületnek ebben koordináló szerepe van.

10. Drogprobléma

Fel kell venni a küzdelmet a szegregált területeken megjelenő drogárusítással és fogyasztással szemben. A rendőrséggel, polgárőrséggel, az adott területen élőkkel összefogva kell fellépni.

– Ahhoz, hogy érdemi munkát végezhessünk, továbbra is várospolitikára és nem pártpolitikára van szükség. Ehhez kérem mindenki együttműködését a következő öt évben is. Kérem önöket, hogy munkánkban mindannyian városunk boldogulását tekintsük elsődlegesen, városunk polgárait szolgáljuk – zárta beszédét Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

 
 
 
PROGRAMOK