2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.24. csütörtök
 

Alakuló ülést tartott Kecskemét új közgyűlése

 
 
 

Átvették megbízó leveleiket, majd esküt tettek a testület alakuló ülésén az új közgyűlés tagjai, a polgármester és az alpolgármesterek. Szemereyné Pataki Klaudia mellett tizenegy kormánypárti és kilenc ellenzéki képviselő dolgozik majd együtt a következő évben Kecskemét fejlődéséért, ma döntöttek arról is, milyen bizottsági elnökökkel, tagokkal folyik majd ez a munka, kik lesznek a város alpolgármesterei, tanácsnokai.

Dr. Török Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatást nyújtott az önkormányzati választás eredményeiről, egyenként megnevezve azokat a képviselőket, akik egyéniben jutottak be és azokat, akik a kompenzációs listáról kerültek a testületbe. Ez alapján a Fidesz-KDNP tizenegy, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület pedig kilenc képviselővel dolgozik a városért a következő öt évben, Szemereyné Pataky Klaudia polgármester irányításával.

Dr. Török Zoltán megállapította, hogy 2019-ben az önkormányzati választás törvényes keretek között, szervezetten folyt le, a képviselőtestület minden tagjának jó munkát kívánt a ciklusra, majd az ülésrendnek megfelelően átadta a megbízóleveleket a polgármesternek és a képviselőknek. Ezután következett az ünnepélyes eskütétel.

Az eskütétel után ismertette programját Szemereyné Pataki Kaludia polgármester. Erről külön cikkben szólunk részletesen!

Döntött az újjá alakult közgyűlés az alpolgármesterek személyéről is. Öt tisztségviselő segíti ezentúl a polgármester munkáját. Szeberényi Gyula Tamás, Engert Jakabné és Falu György főállású alpolgármesterként, dr. Homoki Tamás és Gaál József pedig társadalmi megbízatású alpolgármesterként.

A városvezetést mostantól négy tanácsnok segíti. Lévai Jánosné a civil és egyházi szervezetekkel való kapcsolattartásért, Sipos László a városszolgáltatási, nemzetiségi és közbiztonsági ügyekért, Szőkéné Kopping Rita a fenntarthatósági és környezetvédelmi ügyekért, Dobos József pedig a település fenntartásért felel majd.

Megújultak a bizottságok, illetve változott az ott tevékenykedő tisztségviselők személye is.

A Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság elnöke Leviczky Cirill, az alelnök pedig Szőkéné Kopping Rita lett. A testület tagjai pedig: dr. Fekete Gábor, Józsa Bálint, ifj.Sipos László, dr. Szabó József és Fücsök Fanni lettek.

Az Esélyteremtési Bizottság elnöke Pászti András, alelnöke pedig Bodrozsán Alexandra lett. A bizottság tagjai pedig: Dr. Papp Zoltán, dr. Tóth Szilárd, Molnár Levente, Hörcsök Imre és Kalló Julianna lettek.

Az Értékmegőrzési Bizottság elnökének dr. Sztachó Pekári Istvánt, alelnökének pedig Gulyás Zoltánt választották meg. A testület tagjainak Lévai Jánosnét, Király Józsefet, Györfi Róbertet, dr. Rigó Orsolyát és Török Józsefnét választották meg.

A Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottság elnöke Lejer Zoltán, míg alelnöke dr. Sztachó Pekári István lett. Tagjai: Kósa József, Bodrozsán Alexandra, Bus András, Szamler László, és Kohajda László.

A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság elnöke Király József, az alelnöke pedig Sipos László lett. A testületben tagként kapott helyet: Kósa József, Nemcsik Mátyás, Marczi Albert, Siklódi Levente és Koskár István.

A Jogi és Ügyrendi Bizottság elnökének dr. Vancsura Istvánt, alelnökének pedig dr. Fekete Gábort választotta meg a Közgyűlés. A bizottságban dolgozik még Dobos József, Nemcsik Mátyás, dr. Dobos Lívia, dr. Szloboda János és Tancsa János.

Ennyit keresnek majd a Közgyűlés tagjai:

A polgármester havi illetménye 997.200 forint, költségtérítése pedig 149.580 forint. A főállású alpolgármesternek havi 897.500 forint illetmény és 134.625 forint költségtérítés jár majd. A társadalmi megbízatású alpolgármester havi illetménye 448.740 forint, költségtérítése pedig 67.311 forint. Az önkormányzati képviselő havi bruttó 150.000 forintot, a bizottsági elnök és tanácsnok havi bruttó 135.000 forintot, míg a bizottsági tagok egységesen bruttó 67.500 forintot keresnek majd.

 
 
 
PROGRAMOK