2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.11.07. csütörtök
 

Hársfaültetéssel startolt Kecskeméten az országfásítási program

 
 
 

Elindult a fásítási program Kecskeméten. Az országos programhoz csatlakozva ma (szerda) délután szimbolikusan egy hársfát ültetett el Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Falu György alpolgármester a Vasútkertben.

Hétfőn indult el az Országfásítási Program, amelyhez 86 település, köztük Kecskemét is csatlakozott. A mintaprogram célja, hogy növeljék az erdőterületek méretét és zöldebbé tegyék a városokat. A most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek.

– Az elmúlt években mintegy 5-6 ezer hektárnyi magánerdő tulajdonbővülésről tudunk számot adni. Ugyanakkor célul tűztük ki ennek a számnak a megnövelését – mondta el ma délután Kecskeméten Kis Miklós Zsolt államtitkár.

A program helyi nyitányaként egy hársfát ültettek el jelképesen a Vasútkertben, amelyet a KEFAG Zrt. biztosított a város számára.

– Egy olyan növényt választottunk – magyarázta Sulyok Ferenc vezérigazgató –, amelyik várhatóan hosszú élettartamú, emellett gyors növekedésű, tehát viszonylag hamar biztosít esztétikus megjelenést.

Az eseményen Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszédében elmondta, bíznak abban, hogy Kecskeméthez hasonlóan más városok is olyan helyet alakítanak ki, ahol minél több fát tudnak elültetni. Ez nemcsak a faültetés miatt fontos, hanem azért is, mert a közösségek számára egy jobb életminőséget biztosít. Bács-Kiskun megyében egyébként összesen mintegy 40 hektárnyi terülten valósul meg a program.

A vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Falu György alpolgármester, valamint Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott és Salacz László országgyűlési képviselő közösen ültették el a hársfát, ezzel szimbolikusan is útjára indítva Kecskeméten a fásítási programot.

– Úgy gondolom, hogy ez a jövő – fogalmazott Falu György. – Fát az ember nem saját magának ültet, hanem a következő generációknak, gyermekeinek vagy még inkább az unokáinak.

Az alpolgármester elmondta, örömmel látja, hogy a városon belül több alulról jövő kezdeményezés is van, amely a fásítási programokra irányul.

A kormány és az agrárminisztérium szeretné, ha sokan csatlakoznának az országfásítási programhoz. Főleg az állami erdészetekre és a magán erdőgazdálkodókra számítanak, de szeretnék, hogy a települési önkormányzatok és a civil szervezetek is csatlakozzanak. Hamarosan egy 500 millió forint keretösszegű felhívást hirdetnek meg, amelyen fásítási és telepítési programokra lehet majd pénzt elnyerni.

 
 
 
PROGRAMOK