2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.11.18. hétfő
 

Megállapodást kötött a MÁV-START és a Kecskeméti Közlekedési Központ a helyi tömegközlekedés összehangolása érdekében

 
 
 

Szerződést írt alá pénteken délelőtt a városházán a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. valamint a MÁV-START Zrt. a helyi közösségi közlekedés összehangolása érdekében. Az aláírt megállapodás eredményeként 2020 decemberétől egységes bérletek jelenhetnek meg, összehangolják a járatok közlekedését, és az informatikai rendszereket is egységesítik.

Minden eddiginél szorosabb együttműködésről állapodott meg ma (péntek) délelőtt a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. valamint a MÁV-START Zrt. A megállapodást Hári Ernő, az önkormányzati cég ügyvezetője, valamint Kerékgyártó József, a vasúttársaság vezérigazgatója látta el kézjegyével. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a mai ceremónia egy hónapok óta tartó egyeztetés eredménye. Mindkét fél közös célja ugyanis, hogy az autóhasználat helyett a közösségi közlekedés felé irányítsa az utazóközönséget.

Kerékgyártó József a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója szerint azt szeretnék elérni, hogy élmény legyen az utazás, ezen pedig együtt kell dolgozniuk a tömegközlekedés szereplőinek.

Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetője részletesebben is beszélt arról, hogy ezt miként szeretnék elérni. Ennek egyik eleme termékeik kölcsönös értékesítése, valamint egységes díjcsomagok bevezetése például a Hetényegyháza-Kecskemét illetve a Kisfái – Kecskemét vonalon. A tervek között szerepel a vonatok és buszok közlekedésének összehangolása is, hogy a járatok bevárják egymást. Egységesíteni szeretnék továbbá az informatikai és információs rendszert is az átláthatóbb utastájékoztatás érdekében.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata is üdvözli a megállapodást. Dr. Homoki Tamás alpolgármester elmondta, hogy a szolgáltatók mellett a városvezetésnek is célja az utasforgalom átterelése a közösségi közlekedés felé. A kötöttpálya előnye ugyanis, hogy ott nem alakulnak ki dugók. Rövid távú cél továbbá a Lajosmizse – Kecskemét közötti vonal életre keltése is.

A mai (péntek) szerződéskötést követően munkacsoportokban folyik majd a részletek kidolgozása. A cél az, hogy 2020 decemberében már az utasok is jelentős változásokat érezzenek, vagyis lehetőségük legyen közös bérletek váltására, és utazásuk során gyorsan át tudjanak majd szállni egyik tömegközlekedési eszközről a másikra.

 
 
 
PROGRAMOK